ТОП-5 учасників Євробачення від України за переглядами на YouTube (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
3 181
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Вєрка Сердючка
Фото: Скриншот

Найбільше переглядів зібрала артистка, яка не перемогла на конкурсі

Зовсім скоро розпочнеться етап репетицій конкурсних композицій Євробачення 2024. Наразі відомо, коли на сцені з'явиться Україна.

За 20 років на конкурсі, країна дивувала єврофанів яскравими перформансами. Пісні з України збирали десятки мільйонів переглядів. Відтак, пропонуємо вашій увазі топ-5 виступів України на Євробаченні за переглядами на ютуб.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

5 місце - Руслана "Wild Dances"

50-річна співачка представляла Україну на Євробаченні 2004. Артистка виступила з шаленим успіхом та привезла в Україну першу перемогу на конкурсі. Її композиція "Wild Dances" протрималася в різних європейських чартах загалом 97 тижнів. Вона отримала золотий сертифікат у Бельгії, Швеції, росії, Греції, Чехії та Словаччині. У Бельгії трек очолював чарти синглів під номером 1 протягом 10 тижнів поспіль. Нині, відеозапис виступу Руслани на ютуб каналі Євробачення зібрав 28 111 782 тисяч переглядів.

4 місце - Джамала "1944"

39-річна співачка перемогла на Єробаченні 2016, яке проходило у Стокгольмі. Співачка в сумі набрала 534 бали. Єврофанам українська композиція запам’яталася завдяки пронизливим тюрським мотивам. Сингл Джамали має неабиякий сенс. Її пісня  розповіла тоді Європі про страждання татарськогого народу, якого радянська влада у 1944 році депортувала з рідних земель. Звідси і символічна назва. Наразі конкурсний виступ українки набрав 31 083 574 переглядів на You-Tube.

3 місце - Kalush Orchestra "Stefania"

Популярний реп-гурт з Калуша здобув Україні третю перемогу на Євробаченні. Тріумфальне для українців євро проходило в Турині, у 2022-му році. Хіп-хоп трек, наповнений фольклорними мотивами підкорив серця європейців. Колектив посів беззаперечне 1 місце за глядацьким голосуванням. Хлопці отримали від телеглядачів 439 балів, що є абсолютним рекордом конкурсу. Нині, їх виступ на сцені Євробачення встигло подивитися 32 037 052 тисячі користувачів.

2 місце - Go_A  "Shum"

Це перший учасник топу, якому не вдалося перемогти на конкурсі. Однак успіх українського фольк-гурту був неймовірним. Go_A  вперше представили Україну з повністю україномовною піснею. Трек був буквально нашпигований фольклорно-етнічними мотивами. Грандіозна постановка про пробудження весни  вразила європейців настільки, що вони з легкістю віддали українцям 2 місце на конкурсі. Однак оцінки журі понизили Україну на 5 сходинку, але трек "Shum" до сих пір не втратив своєї популярності. Нині, він уже зібрав 31 960 982 тисяч переглядів.

1 місце - Вєрка Сердючка "Dancing Lasha Tumbai"

Абсолютним лідером у цьому топі є Вєрка Сердючка з піснею "Dancing Lasha Tumbai", з якою вона посіла 2 місце на Євробаченні 2007. Багато хто переконаний, що представник України мав тоді перемогти, і 1 місце несправедливо віддали Сербії. Нині, виступ Сердючки зібрав 50 693 589 переглядів. Артистка носить статус справжньої ікони музики не лише в Україні, а й в багатьох країнах Європи. Образ української артистки став не просто одним з найулюбленіших серед єфрованів, він став епохою конкурсу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Люксембург представив акустичну версію конкурсної композиції на Євробачення. Трек артистки TALI зазвучав новими барвами.