"Нами знайдено 3299 цивільних людей": Осадча вразила результатами роботи свого фонду

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

6 листопада, у КВЦ “Парковий” успішно пройшла презентація благодійного фонду “Фундація Катерини Осадчої“. Подробиці - в нашому матеріалі.

Слід зауважити, що з початком широкомасштабного вторгнення рф на територію України, популярна телеведуча Катерина Осадча усіляко допомагала громадянам на волонтерських засадах. Вона створила свою організацію, яка тепер розширилася та набула відповідного юридичного статусу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перш за все, фонд Осадчої має на меті допомогти у пошуку зниклих українців, а також взяти під опіку, якщо це потрібно, дітей, які лишилися без батьків. Завдяки юридичному статусу, "Фундація Катерини Осадчої", має право співпрацювати з міжнародними організаціями і тепер може допомогти більшій кількості людей.

За півтора року існування проєкту “Знайти своїх” ми отримали і обробили 7818 заявок. Нами знайдено 3299 цивільних людей. Перші наші успіхи - і ми стрибали від щастя, зараз це стало системою і я дуже радію, що ми продовжуємо допомагати і не зневірюємось. Це дуже непростий напрямок, а зараз шукати людей стало ще складніше. Місяць тому Рада Європи визнала цивільний полон злочином проти людяності. Це великий крок і далі ми будемо працювати над тим, щоб про цивільний полон говорили більше. Дуже важливо проводити паралелі між Україною і Ізраїлем. ХАМАС взяв в заручники 260 цивільних людей і про це говорить весь світ, а наших цивільних полонених більше 7 з половиною тисяч,

- каже Осадча про проєкт “Знайти своїх”.

Один з полонених, якого визволили завдяки волонтерській організації,  режисер Маріупольського Драматичного Театру Анатолій Левченко, розповів про свої 10 місяців цивільного полону. Зокрема, він сказав:

Я не думаю, що моя історія якась оригінальна, вони намагалися інкримінувати мені 3 статті - розпалювання національної ворожнечі, підбурювання до екстремізму та заклик до терористичної діяльності. Зараз можна вже посміятися, але там це не було смішно. Донецьке сізо нагадує щось на кшталт камер 37 року. Крім самого суму, що ти там знаходишся, це таргани, щури, воші, клопи, відсутність нормальної їжі і нормальної води. До мене тортури не застосовувались, але хлопці, які були зі мною, розказували про знущання.

Зазначимо, що Осадча разом зі своєю представила перший пілотний Центр психологічної, соціальної та юридичної допомоги дітям і батькам різних сімейних форм виховання. Тепер родини, які виявили бажання виховувати дітей, матимуть можливість звернутися за будь-якою допомогою до відповідних фахівців.

Варто зауважити, що із самого початку широкомасштабного вторгнення, волонтерська організація української телеведучої доволі близько співпрацює з органами державної влади. Відтак,  підтримати ініціативу по створенню фонду Катерини прийшла віце-прем'єр-міністр Ірина Верещук, яка була поруч і допомагала проєкту всі ці півтора року.

"Нами знайдено 3299 цивільних людей": Осадча вразила результатами роботи свого фонду - фото №1
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Катя Осадча вже не готова усиновити дитину. Відомо, що вплинуло на її рішення.