Поїхав на батьківщину просувати російські наративи: чим нині живе білорський репер Серьога?

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Популярний білоруський репер Серьога (Поліграф Шаріков) для українських поціновувачів музики відомий перш за все завдяки своїй участі у Х-факторі на телеканалі СТБ. Там знаменитий білорус був одним із членів журі.

З 2010 року Сергій Пархоменко мешкав в Україні, яка фактично стала для нього другим домом. Проте, з початку війни на Донбасі 2014 року, артист відзначався неоднозначними висловлюваннями.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак, ще до початку повномасштабної війни, Серьога говорив лише теплі слова про нашу державу. Зокрема, в інтерв'ю Катерині Осадчій Сергій повідомив:

Фактично я маю всі права громадянина, крім права бути обраним і голосувати. Все йде до того, що [я отримаю український паспорт], тому що я практично не буваю в Білорусі. Всі мої родичі звідти поїхали, вони типу українці. У мене там ні нерухомості ніякої немає, взагалі нічого немає.

Нині ж Серьога перебрався на свою батьківщину, до Білорусі. Там музикант прославляє режим Лукашенка та ностальгує за радянськими часами. В ефірі телеканалу Білорусь 1, Серьога раз на тиждень з'являється у шоу "Фактор Бай" (аналог Х-Фактора) в якості члена журі. Поле для телевізійної кар'єри Серьога, вочевидь отримав через свою політичну позицію. Він регулярно висловлює проросійські наративи. Зокрема, в ефірі Білорусь 1 Пархоменко говорив:

"Русскому" міру, де є і ми, і українці, і росіяни, протистоїть потужний мозковий центр з того боку. Там є збройні сили, вони дуже вміло користуються чужими арміями, чужими державами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як A$AP Rocky випустив кулон у вигляді букви Z , чим зруйнував свою репутацію. З'явилася теорія, що репер підтримує путінський режим.