"Довго натякала": Джеррі Хейл розповіла, для чого насправді повернулася в Україну зі США

Новини шоубізнесу
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Відома українська співачка Джеррі Хейл нарешті розповіла, чому вона повернулася в Україну. Як відомо, рік назад артистка  вступила до музичного коледжу Берклі у Бостоні, однак тепер вона приїхала додому з важливою місією.

Виявляється, Джеррі Хейл стала амбасадоркою проєкту, ціль якого — внесення традиції Щедрого вечора до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Ось, що зірка розповідає про цей проєкт:

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ось проєкт, на який я так довго натякала, коли казала, що є важлива причина мого повернення в Україну. Це проєкт, реалізацію якого я зараз вважаю місією мого наступного року. І впевнена, уся команда, яка береться до цієї нелегкої роботи, покладе всі необхідні сили на те, щоб мрія стала реальністю. При МЗС мене обрано молодіжною амбасадоркою проєкту, ціль якого — внесення традиції Щедрого вечора до Національного списку нематеріальної культурної спадщини людства!

Джеррі Хейл говорить, що ставить перед собою задачу відтворити та створити щедрівки, що відповідають часу, але не втрачають автентики. Вона мріє, щоб світ згадав, що українська культура була з ними поруч кожної зими.

Про те, що Традицію Щедрого вечора в Україні планують внести до переліку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО розповіли також в МКІП. Там зауважують, що сьогодні одним із головних завдань держави є максимальне збереження традицій, які вирізняли українців серед інших і стали базою для нашої ідентичності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А днями Клопотенко розповів про свій досвід переходу на українську мову. Виявляється, що відомий кухар ще з дитинства ненавидів усе російське.