"В рашці мене посадять": відома уродженка росії зі сльозами на очах повідомила, що ніяк не може отримати українське громадянство

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Поки скандальний продюсер "підспівував" російській пропаганді, аби отримати паспорт рф , співачка Юлія Юріна навпаки намагається нарешті стати громадянкою України. Колишня солістка гурту YUKO вже 12 років живе в Україні та виступає проти росії. Проте за цей час вона так і не змогла отримати омріяне громадянство. Але, як виявилося, ситуація з кожним днем тільки погіршується, адже незабаром в неї закінчиться і термін дії російських документів.

Про це, не стримуючи сліз, Юлія розповіла на власній сторінці в Instagram. Артистка народилася на Кубані, в росії, проте ще з самого дитинства вона співала українські пісні та прославляла українську культуру через фольклор. Окрім того, ще у 2012 році дівчина покинула країну-агресорку та увесь цей час намагалася отримати українське громадянство.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

І все ж таки до нинішнього часу їй це досі не вдалося. Юріна одружена з українцем і склала іспит з української мови, але омріяні документи так і не отримала.

Я дуже прошу не писати мені в особисті, що почекай ще, це зараз не на часі й ще щось. Я живу тут (в Україні - прим. ред.) вже 12 років, займаюся традиційною українською культурою, просуваю її тут, створюю українські альбоми, концерти, навчаю цьому. Займаюся цим вже дуже багато років і… Чекаю на це (українське громадянство – прим. ред.) дуже багато років. Я не хочу досягнути своєї скляної стелі. Мені й так вже немає шляху до телебачення, радіо. Я не виїзна і не можу нічого зробити, щоби просувати українську культуру за кордоном. Скільки мені ще чекати?

 – висловилася співачка.

"В рашці мене посадять": відома уродженка росії зі сльозами на очах повідомила, що ніяк не може отримати українське громадянство - фото №1
Фото: instagram.com/yurina_yuyu

Ба більше, з часом ситуація тільки ускладнюється, адже незабаром їй треба буде поновлювати російські документи. Але зробити це вона не може, адже повернувшись на московію її відразу заарештують за проукраїнську позицію.

Через рік в мене закінчиться термін дії російських документів, які я ніяк не зможу поновити. В рашці мене посадять за всю мою діяльність і висловлювання, що робити коли закінчиться срок дії посвідки на постійне проживання? Як мені працювати далі, якщо юридично моя посвідка вже не рахується як документ? Що на*уй робити?

– у відчаї запитала співачка.

"В рашці мене посадять": відома уродженка росії зі сльозами на очах повідомила, що ніяк не може отримати українське громадянство - фото №2
Фото: instagram.com/yurina_yuyu
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А от колишня українка Анна Asti, яка сиділа під російськими бомбардуваннями, отримала паспорт рф . Співачка показала, що її зовсім не хвилюють рідна країна та цивільний народ, що страждає від агресії окупантів.