Аби не загриміти за ґрати, Юлія Юріна публічно відмовилася від російського громадянства

Новини шоубізнесу
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Днями українська співачка російського походження Юлія Юріна заявила, що вже 12 років намагається отримати громадянство України , проте досі їй це не вдалося. Дівчина буквально була у відчаї, бо розуміла, що коли закінчиться термін дії її російських документів, їй доведеться повертатися на московію, де її негайно запроторять за ґрати.

Проте в коментарі програмі "ЖВЛ" екссолістка гурту YUKO розʼяснила, що насправді відбувається з її документами. Дівчина зазначила, що з 18 років вона живе в Україні, закінчила виш у Києві та буквально закохалася в український фольклор. До слова, сама вона активно популяризує його як в нашій країні, так і за кордоном. Тому артистка вже тривалий час мріє нарешті отримати український паспорт.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Буквально нещодавно Юлія Юріна у відчаї заявила, що не може оновити свої документи, адже для цього їй необхідно повернутися у рф. А там, як відомо, її швидко можуть арештувати за проукраїнську позицію. Однак згодом стало відомо, що не все так погано, як думала артистка. Так, поспілкувавшись з юристами вона дізналася, що не буде депортована і вже зовсім скоро вона зможе отримати омріяне громадянство. А заради цього Юріна публічно заявила, що вона офійційно відмовиться від російського громадянства.

Я зателефонувала юристам. Вони мене заспокоїли. Пояснили, що насправді це закон про подвійне громадянство для громадян України, які можуть отримати це окрім громадян росії. І це мене взагалі не стосується, бо моя мета відмовитися від російського громадянства і отримати українське. Мені не потрібно подвійне. Плюс я рік тому подала свої документи, вони мають вже десь лежати в офісі президента і чекати на свій підпис. У мене складені всі іспити, у мене мовний іспит на 95 зі 100 балів. Мене ніхто не депортує,

– зазначила Юлія Юріна.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А от колишня українка Анна Asti, яка сиділа під російськими бомбардуваннями,  отримала паспорт рф . Співачка показала, що її зовсім не хвилюють рідна країна та цивільний народ, що страждає від агресії окупантів.