"Мурашками лікували загоєння на ранах...": Наталія Могилевська емоційно розповіла про смерть рідної людини в окупованому Маріуполі

Новини шоубізнесу
1 300
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Наталія Могилевська
Фото: instagram.com/nataliya_mogilevskaya

Зірка відреагувала на "Оскар", який вперше для України отримав документальний фільм "20 днів у Маріуполі"

Популярна співачка Наталія Могилевська, як і багато українців, говорить про Маріуполь крізь болісні спогади. Адже артистку багато чого повʼязує з містом, яке зараз знаходиться в російській окупації. Зокрема дізнавшись про те, що документальний фільм “20 днів у Маріуполі” отримав Оскар , знаменитість пригадала і своїх рідних, яким довелося пережити те, як росіяни цинічно рівняли місто з землею.

Відомо, що Наталія Могилевська з самого дитинства була привʼязана до міста у Донецькій області, що розташоване на березі Азовського моря. Адже там жили її родичі, до яких вона залюбки їздила в гості, залишивши для себе купу теплих спогадів про той час.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак російське вторгнення буквально наповнило ці згадки болем, адже після 24 лютого 2022 року рідним Могилевської довелося пережити чимало страшних моментів. А під час боїв за місто загинув рідний дядя артистки, коли ворожий снаряд вцілив прямо у його будинок. Про це вона розповіла в новому дописі в Instagram.

Кожного року влітку моя родина приїжджала до Маріуполя, до мого улюбленого дитячого моря по коліно і будиночку із трояндами в садочку.
З дядею не було звʼязку півтора місяця. Потім два снаряди влетіли в той будинок. Його дістали сусіди лише через два тижні. І на подвірʼї в тих трояндах його поховали.
А Калина, з його голодними й пораненими на заводі, і його дружиною і синочком, яких він просив мене не залишати, якщо його не стане, просив, але навіть не памʼятає того, бо не спали тижнями, бо мурашками лікували загоєння на ранах друзів…
— пригадала Наталія Могилевська.

На фоні таких болісних спогадів Наталія Могилевська зазначила, що пишається режисером стрічки “20 днів у Маріуполі” Мстиславом Чорновим і усією командою, яка стояла за створенням оскароносного проєкту. Однак навіть такий тріумф не може супроводжуватися радісними емоціями, оскільки він вчергове нагадує усьому світові, які жахи українцям доводиться переживати в умовах широкомасштабної війни з росією.

Я маю особисту гордість за цей Оскар. Але нічого крім сліз і болі. Нас не захистили, хоча могли… Я не знаю чи змінить цей Оскар ставлення і свідомість,
— підкреслила артистка.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Наталія Могилевська натякнула, чи уклала офіційний шлюб зі своїм загадковим коханим. Артистка підкреслила, що організовувати весілля поки точно не збирається, тому її шлюб міг бути таємним.