"Русифікація в стилі поп": цей документальний фільм наглядно дає зрозуміти, яким було зросійщення української естради (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
7 862
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Русифікація в стилі поп
Фото: facebook.com/suspilne.culture

Спікери проєкту взялися пояснити, якою є важливість музичної ідентифікації, особливо у час повномасштабної війни

Суспільне Культура представило новий проєкт, який має на меті дослідити причини зросійщення культури, яка проєктувалася на чималу кількість сучасних українських артистів. Як саме рф буквально купувала чи не весь український шоубізнес у 90-х та 2000-х роках — усі деталі дізнавайтеся нижче!

Для зйомок документального фільму команда запросила спікерів з різних сфер діяльності — журналістів, музикантів, продюсерів, поетів та інших. Зокрема усі вони за свою чималу карʼєру можуть похизуватися тим, що не були інтегровані у “російську тусовку”, а ті хто і мав такі помилки у минулому, наразі показує гарний приклад свідомої українізації.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Серед останніх, де речі, були такі артисти, як Коля Серга та Віталій Козловський. Вони розповіли про власний шлях українізації. А інші спікери обговорили унікальність українського музичного спадку, національні здобутки та важливість зберігати все це у нинішній час.

Кілька поколінь самобутніх українських музикантів у різний час у 1970−80-х, 1990−2000-х і 2010-х роках переходили у своїй творчості з української на російську мову. З власної волі чи несвідомо вони ставали знаряддям російського шоу-бізнесу, що завжди прагнув розмити культурний кордон між Росією та Україною й працював на імперський міф про ““одіннарод”,
— зазначають автори фільму.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно Алан Бадоєв обурився на організаторів української кінопремії , яка не включила його "Довгу добу" до переліку номінантів. Причиною стало те, що стрічка не мала комерційного прокату, а також не була представлена на міжнародному рівні.