Боротьба за кисень, ракетна помста росіянам та викрадення вампірки: що будемо дивитися у квітні в кіно

Фільми квітня 2024, колаж Хочу
Головні новинки кіно

ТОП-8 новинок місяця

Кіноквітень обіцяє бути цікавим. Адже серед прем’єр – картини на будь-який смак: довгоочікуваний байопік про трагічне життя Емі, футуристичний бойовик з Мілою Йовович та учасник Каннського кінофестивалю – “Нічні незнайомці”. Є з чого обирати. Є що подивитися.

“Останній подих”

Події розгортаються на землі майбутнього, на якій кисень став непридатним для дихання. Серед руїн колись Великого Міста – у таємному приміщенні переховується родина винахідника Даріуса. Це приміщення – унікальне, адже завдяки Даріусу, там працює машина, яка здатна виробляти дорогоцінний кисень. І саме за цим винаходом невпинно полює Тес (Міла Йовович) та її посіпаки.

Міла Йовович – велика прихильниця фантастичного жанру. Проте вона не завжди вдало обирає проекти. Бо серед них є як вдалі – перші “Оселі зла” та “Хеллбой” так і відверто трешеві: “Світ майбутнього” чи “Ультрафіолет”. Яким для неї стане “Останній подих” – покаже лише час.

“Емі Вайнгауз: Back To Black”

Історія великої соул-поп зірки Емі Вайнгауз, яка трагічно загинула у 27 років (причиною смерті, на жаль, стала алкогольна інтоксикація) – на піці своєї кар’єри. Важко уявити скільки б вона могла ще зробити, які пісні написати. Фільм розповідає не про останні сторінки життя Емі, а про початок-початку – перші кроки на шляху до слави і запис перших альбомів.

Головну роль виконала британська акторка Маріса Абела. Вона не тільки схожа на реальну виконавицю, а ще й подібний голос має - усі пісні, що звучать у кадрі, Абела співала сама.

“Крашанка”

Дві доньки давно не бачили свого батька. І ось, вони нарешті приїхали до нього - погостювати. Проте місцеві скаржаться, що з початком війни, у їхнього татуся “фляга почала свистіти” – тобто начебто він потихеньку виживає з розуму. От доньки усіляко і намагаються дізнатися, що ж насправді коїться зі старим. І не знають вони, що він будує… ракету, яка здатна долетіти до Москви. Будує, щоб помститися за біди, які ті звірі наробили його країні.

У ролі батька – пречудовий Станіслав Боклан (“Століття Якова”, “Незламна”). Фільм знято вже після повномасштабного вторгнення – причому без залучення державних коштів.

“Каскадер”

Кольт (Райан Гослінг) – каскадер. А ще він колись зустрічався з красунею Джоді (Емілі Блант), яка як раз знімає фільм як режисерка. І для неї це не просто фільм – а вирішальний проект, який або виведе її у лігу Крутих і Великих, або назавжди поставить хрест на її кар’єрі та амбіціях. От тільки в неї халепа. Навіть не так – ХАЛЕПІЩЕ: пропав виконавець головної ролі. І тоді Кольт вирішує його знайти, щоб повернути повагу та кохання колишньої.

Фільм зняв Дрю Пірс, для якого це вже другий, після “Готелю “Артеміда”, проект у великому кіно. До цього він грав в іншій лізі – був сценаристом (в його активі – “Залізна людина 3” та “Форсаж: Хоббс і Шоу”).

“Нічні незнайомці”

Чи може гучна сварка в підземці вилитися в палку пристрасть? У Парижі — може. Наталі й Емерік — двоє незнайомців, які випадково зіштовхнулися в нічному метро. Їхня суперечка в переповненому вагоні обернеться спонтанним сексом у фотобудці. Разом вони проведуть безтурботну ніч під французьким небом, щоб на світанку дізнатися, чи продовжать вони шлях разом.

Режисер і автор сценарію — Алекс Лутц – він же виконав головну чоловічу роль. Лутц відомий своїми акторськими роботами у фільмах “Вихор” епатажного Гаспара Ное та “Афера містера Нока” з Омаром Сі. Лутц не вперше знімає стрічку, в якій грає: його попередня картина “Хлопець” була номінована на премію “Сезар” у 5 номінаціях та премію “Люмʼєр” у 2 категоріях. Причому Лутц отримав призи за свою акторську гру на обох преміях. Головну жіночу роль виконала Карін Віар, зірка фільму Жана-Пʼєра Жене “Делікатеси”.

‘Почерк кілера”

Колись невідомий вбивця жорстоко вбив (залишивши після себе гори м’яса – навіть не тіл) у Чикаго п’ятьох людей, після чого зник на шість років, щоб знову об’явитися у Шотландії – в Единбурзі. Зрозумівши, що по одинці покидька не впіймати, американська та шотландська поліція об’єднують свої зусилля.

У головних ролях задіяні Семюел Л. Джексон та Венсан Кассель, а зняв трилер Террі МаКдонаф – режисер таких серіальних хітів як “Пуститися берега” та “Краще подзвоніть Солу”

“Ебігейл”

Вони викрали Ебігейл – молоду дівчину, яка мріє стати балериною. І якщо її батько хоче побачити доню неушкодженою, то повинен сплатити за неї викуп у розмірі 50 мільйонів доларів. Для цього в нього є 24 години, а доки полонянку охороняють у віддаленому закинутому маєтку. От тільки злочинці не знали, що мила Ебігейл – не просто дівчинка, а – вампір. Могутній, лютий і ненажерливий. І відтепер маєток стане їхньою братньою могилою.

У ролі балерини-вампірки знялася молода зірочка – ірландська акторка, танцівниця та співачка - Аліша Вейр, яку у нас добре знають за фентезійним мюзиклом “Матільда”.

“Любов, брехня та кровопролиття”

Маленьке американське містечко, в якому ніколи нічого не відбувається. Лу працює чорноробом у місцевій качалці – миє підлогу та чистить унітази. І саме в цей зал якось зайшла Джекіт – молода бодібілдерша, яка їде на змагання у Лас-Вегас. Дівчата знайомляться та закохуються одна в одну. Разом вони вирішають покинути містечко Лу – проте, як виявилося, це не так уж і просто зробити…

Головну роль у картині виконала Крістен Стюарт — номінантка на “Оскар” та “Золотий глобус” за роль принцеси Діани у фільмі “Спенсер: Таємниця принцеси Діани», зірка фільму “Ангели Чарлі” та саги “Сутінки”. Світова прем’єра картини відбулася на цьогорічному кінофестивалі “Санденс” — головному фестивалі незалежного кіно у США і була високо оцінена як професійними критиками, так пересічним глядачем.

Раніше ми також розповідали про головні серіальні новинки місяця. Які серіали будемо дивитися у квітні — розповідаємо тут.