Зірка 00-х EL Кравчук зізнався, що через росіян він зник зі сцени аж на 10 років (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
2 014
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

EL Кравчук
Фото: instagram.com/el_kravchuk_official

Артист пригадав, як зі своїми україномовними піснями не міг потрапити у музичні чарти на радіо та телебаченні

Відомий український співак EL Кравчук, який тісно дружив із запроданкою Ані Лорак, запалював сцену напочатку 2000-х, проте згодом артист на тривалий час зник з медійного простору. Як виявилося, все це сталося через росіян. Більше деталей дізнавайтеся на Хочу!

На проєкті "Муз_Тренд" EL Кравчук вперше відверто відповів, чому перестав випускати нові пісні після 2005 року. За словами артиста, тоді українську сцену буквально заполонили російські артисти, які активно гастролювали Україною. Та й ситуація на радіо та телебаченні була не кращою, адже переважна більшість композицій, що могли потрапити у музичні чарти, були записані саме російською мовою.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Водночас EL Кравчук писав україномовні треки, що не сильно поєднувалося з запитами у музичній площині в Україні. Власне тому він перестав потрапляти у музичні тренди.

Я не можу сказати, що це була пауза, скажу чесно. Така була атмосфера в країні, коли українська пісня не на часі була. Багато російських виконавців приїжджали з гастролями, ринок був перенасичений піснями російською мовою. Це було після 2005 року. У мене було декілька пісень російською мовою, але основний репертуар був українською. Російські пісні з'явилися, бо була необхідність, яку для мене зробили менеджери, які працювали на радіостанціях,
— зауважує EL Кравчук.

Тривалий час співак жив у Німеччині, проте у 2013 році, коли повернувся у Київ — захотів відродити свою творчу карʼєру. За словами артиста, саме з того ситуація в шоубізнесі стала змінюватися у бік української творчості.

До 2014 року я жив у Німеччині, виступав для українців. 2012-го ситуація стала кращою, я почав повертатися з Німеччини до Києва. Повернувся 2013 року, коли знімали програму "Як дві краплі". Для себе я тоді вирішив, що повернуся і буду займатися шоубізнесом,
— додав артист.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, нещодавно EL Кравчук українізував свій трек "Голлівуд" . Цей хіт артист презентував ще в далекому 2008 році.