"20 днів у Маріуполі": коли українці зможуть подивитися нашумілу оскароносну стрічку

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Команда, яка працювала над фільмом 20 днів у Маріуполі
Фото: Chris Pizzello

Українці зможуть переглянути фільм вже у травні

Нашуміла кінострічка “20 днів у Маріуполі”, яка принесла Україні перший в її історії Оскар , зовсім скоро вийде на телеекрани каналу 1+1 Україна. Подробиці - в нашому матеріалі.

Отож, як повідомляє ТСН , що 19 травня 22:00, а саме до других роковин повного захоплення міста російськими військовими, українці зможуть побачити вище вказаний документальний фільм. Нагадаємо, що стрічка розповідає про агресію ворожої армії у Маріуполі, який до останнього чинив опір російському війську.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зазначимо, що фільм було створено командою відомого режисера Мстислава Чернова. Українські кіношники перебували на початку вторгнення саме в Маріуполі і стали свідками безчинств, які чинила армія рф.

До речі, 2023 року автори стрічки стали лауреатами Пулітцерівської премії, а 2024-го — Шевченківської. Окрім того, фільм тріумфував у номінації “Найкращий документальний фільм” британської кінопремії BAFTA.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що став відомий список претендентів на отримання премії “Золота дзига”. Вже відомо, коли оберуть переможців національної кінопремії.