Справжній рекорд! Документальний фільм Антона Птушкіна випередив "20 днів у Маріуполі"

Афіша
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото пес на руках
Фото: hromadske

Документальна стрічка "Ми, наші улюбленці та війна" стала рекордсменом касових зборів

Документальний фільм “Ми, наші улюбленці та війна” українського тревел-блогера, ексведучого програми "Орел і решка" Антона Птушкіна став рекордсменом у прокаті. У перший день прокату, 4 квітня документалка встановила ще один рекорд, найбільший бокс-офіс за результатами першого дня прокату серед документального кіно – 359 тис. грн.

Стрічка випередила оскароносний "20 днів у Маріуполі" та зібрала за перший вікенд у національному прокаті 2, 3 млн грн. Це більше, ніж зібрав “20 днів у Маріуполі” за 16 прокатів, повідомляє для Forbes СЕО дистриб’юторської компанії Green Light Films Вероніка Ясінська.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

З 4 по 7 квітня стрічка була переглянута 13 440 глядачами. Вона стала першим українським релізом Green Light Films. Фільм показали 142 кінотеатри на 174 екранах. Кожного дня кінотеатри показували близько 240 сеансів фільму "Ми, наші улюбленці та війна".

Це однозначно успішний старт прокату для будь-якого, не лише документального фільму
каже Вероніка Ясінська.

Документальний фільм “20 днів у Маріуполі” Мстислава Чернова встановив рекорди на українських стрімінгових сервісах і став найкасовішим документальним фільмом, проте йому знадобилось 16 вікендів, аби зібрати 2,1 млн грн та майже 17 тис. глядачів. Станом на початок квітня 2024-го бокс-офіс стрічки “20 днів у Маріуполі” становив 8,7 млн грн.

"Ми, наші улюбленці та війна" - перший документальний фільм Антона Птушкіна, який був створений у копродукції з канадською кінокомпанією Yap Films. Стрічка показує велику війну в Україні крізь призму життя тварин – як їх рятували з замкнених квартир, будинків, евакуювали з територій під обстрілами та як вони допомагали людям не втратити віру у складних обставинах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про новий проєкт, який представило Суспільне Культура. Він дає зрозуміти важливість музичної ідентифікації, особливо у час повномасштабної війни.