Україна ввійшла до п'ятірки найкращих переможців Євробачення всіх часів (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
2 621
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Джамала та Лорін
Фото: колаж Show 24

До топ-5 кращих увійшла переможниця Євробачення 2016 Джамала

До старту Євробачення 2024 лишається трохи більше тижня. Українські представниці вже встигли представити свої образи під час першої репетиції. Загалом, очікується, що Джері Хейл та Альона Альона вдало представлять Україну на пісенному дійстві, адже Україна завжди вражала своїми перформансами і потрапляла на найвищі місця у різноманітних рейтингах.

Зокрема, нещодавно 24 канал , пославшись на рейтинг The Guardian, розповів про кращих переможців Євробачення усіх часів за версією вище вказаного рейтингового ЗМІ. Як виявилося, українські переможці посіли дуже високі сходинки у цьому топі. Окрім того, у рейтингу присутні безсмертні хіти Євробачення.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Першим з найкращих став музичний гурт “Abba” із піснею “Waterloo”, Швеція, 1974. Ця символічна пісня про дівчину, яка визнає, що програла битву у коханні так, як Наполеон програв у битві при Ватерлоо.

“Waterloo”, як і всі інші пісні конкурсу цього року випустили на BBC iPlayer. Наступна у рейтингу – співачка з Люксембургу - Франс Галль із виконанням сміливої Poupée de Cire, Poupée de Son (франц.- воскова лялька, звукова лялька ), 1965.

І, зрештою, 2016 рік, Джамала, Україна. Того року на сцені Євробачення вперше звучала пісня “1944” мовою кримських татар. Незважаючи на численні критики росіян щодо політизованості пісні, мовна спілка Європи не знайшла порушених правил конкурсу у тексті пісні, чим і підтримала Джамалу.

Далі - “Euphoria” співачки Loreen зі Швеції, 2012, яка підкорила неймовірно чарівним приспівом. І замикає п’ятірку найліпших – попдует із Данії - Грета і Йорген Інгман із піснею “Dansevise”, 1963. Джазова композиція плюс особливе звучання пісні принесли Данії першу перемогу на Євробаченні. Не обійшлося і без скандалу – представник норвезького журі схибив у оцінках, через що перемогу могла здобути Швейцарія, але бали вчасно повиправляли на користь Данії.

Учасники Євробачення від України переважно займають високі місця. Наприклад, “Kalush Orchestra” посів 24 місце з 69, а співачка Руслана – 12. Що вже казати про Джамалу, яка знаходиться в “п’ятірці всіх часів”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

 Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Альона Альона втратила голос перед першою репетицією номера на Євробачення 2024. Зірка розсекретила, що з нею сталося.