Звинувачують у підтримці "геноциду поляків": українську артистку Jerry Heil захейтили у польських соцмережах за кофту з написом Banderaciaga

Новини шоубізнесу
4 457
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Jerry Heil в номері на Євробаченні 2024
Фото: Instagram "Суспільне.Євробачення"

Засудливі пости набирають популярності в соцмережах

Одна з українських представниць на Євробаченні 2024 Джері Хейл, яка разом з Альоною Альоною пройшла до фіналу пісенного конкурсу, потрапила в гучний скандал. Подробиці - в нашому матеріалі.

Річ у тім, що польські користувачі соцмережі X останнім часом обговорюють ролик, на якому видно як Джері співає конкурсну композицію у світшоті з написом Banderaciaga. Це слово обігрує прізвище лідера ОУН Степана Бандери та дому моди Balenciaga. Річ у тім, що у Польщі прийнято вважати Бандеру фашистом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Поляки твердо переконані, що саме він винен у вчиненні геноциду їхньої нації. Вони активно закликають своїх співвітчизників не голосувати за Україну у фіналі.

Загалом, появу Джері у такій кофті прозвали “рекламою злочинця Бандери”. Окрім того, юзери зайвий раз наголосили, що в Україні є “культ Бандери”.

Пост в соцмережах
Скриншот
Пост в соцмережах
Скриншот
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, де дивитися прямий ефір другого півфіналу Євробачення 2024 українською мовою. Розкриваємо усі найважливіші деталі другого дня міжнародного пісенного конкурсу.