Євробачення 2024: дивіться онлайн прямий ефір фіналу, аби першими побачити виступ України (текстова трансляція + ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
5 744
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Євробачення 2024
Фото: eurovision.tv

Представники країн вже готові запалити міжнародну сцену та позмагатися за кришталевий кубок переможця

Грандфінал Євробачення 2024 нарешті починається! Довгі місяці підготовок, палкі скандали та навіть дискваліфікації — все це передувало тому, аби сьогодні єврофани з різних куточків світу одночасно обʼєдналися та побачили справжню музичну феєрію, що відбувається у Мальме. А завдяки онлайн-трансляції фіналу вже зовсім незабаром ми дізнаємося імʼя переможця, та яке місце посіла Україна на Євробаченні 2024 з піснею “Teresa & Maria”.

Ми вже готові віддати свій голос за фаворита та навіть памʼятаємо, хто явно не припав до душі українським єврофанам. А подивитися онлайн-трансляцію можна на офіційному YouTube-каналі конкурсу, чи на платформах Суспільного (телеканал або сайт Суспільне Культура, а також сайт Суспільне Євробачення).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Євробачення 2024: онлайн-трансляція фіналу — відео

Євробачення-2024: коментаторська студія з Тімуром Мірошниченком та Васею Байдаком у грандфіналі

Окрім того, редакція Хочу проводить текстову трансляцію фіналу Євробачення. Так що сьогодні ви точно не пропустите найголовніші моменти цьогорічного пісенного конкурсу!

22:00 — початок Євробачення 2024, у якому принцеса Вікторія привітала глядачів та побажала учасникам конкурсу успіху.

22:05 — на сцені почався парад прапорів. Представниці України вийшли другими, та зірвали бурхливі оплески.

22:13 — ведучі оголошують офіційний початок фіналу Євробачення. Саме у цю мить єврофани можуть починати голосувати! Альона Альона та Джеррі Хейл виступають під номером 2, але на території України за них не можна голосувати. Це можна зробити лише за кордоном. Як саме — ми розповіли раніше.

22:17 — фінал Євробачення відкривають представники Швеції — дует братів Marcus & Martinus з піснею Unforgettable. Нагадуємо, наступними на сцені гранд-фіналу з’являться представниці Україні!

22:23 — сцену запалюють представниці України — alyona alyona та Jerry Heil з піснею Teresa & Maria. Голосуйте за наших представниць — номер 2!

22:27 — свою пісню Always On The Run виконує представник Німеччини, співак ISAAK. Нагадаємо, що нещодавно він оскандалився заявою про необхідність повернення росії на Євробачення.

22: 30 — на сцені Люксембург — юна співачка Талі Голаргент з піснею Fighter. Зазначимо, це перша учасниця від Люксембургу з 1992 року після повернення країни на Євробачення, а постановкою номера займався відомий український режисер.

— під номером 5 мав би виступати представник Нідерландів. Проте всього за декілька годин до початку грандфіналу Йоста Кляйна було дискваліфіковано через сутичку з фотографом.

22:36найскандальніша цьогорічна учасниця Євробачення вийшла на сцену. Судячи з реакції залу — далеко не всі підтримують представницю Ізраїлю, співачку Еден Голан та її пісню Hurricane.

Фото: eurovision.tv

22:40 — виступ представника Литви, 26-річного співака Silvester Belt з композицією Luktelk.

22:47 — під номером 8 сцену запалюють найстарші учасники Євробачення 2024 — представники Іспанії — гурт Nebulossa. Їх пісня Zorra може перекладатися двома способами, один з яких має більш вульгарну конотацію, адже в іспанській мові це означає “с*ка”.

22:52 — дует виконавців 5miinust та Puuluup представляє Естонію із запальною піснею з доволі дивною назвою — (nendest) narkootikumidest ei tea me (küll) midagi.

22:57 — представниця Ірландії Bambie Thug вражає своїм “диявольським перформансом” під композицію Doomsday Blue.

Фото: eurovision.tv

23:01 — з піснею Hollow на сцені виступає 11 учасник — 39-річний Артрур Шинигирейс з Латвії, відомий під псевдонімом Dons. Артист, до речі, активно підтримує Україну, а він раніше забрав до своєї родини пса Роні з Харкова.

23:05 — Грецію представляє Маріна Сатті з піснею ZARI.

23:09 — на сцені виступає Велика Британія — співак Оллі Александер, який теж активно підтримує Україну та потоваришував з нашими представницями. Він прославився як соліст гурту Years & Years та завдяки ролі в драматичному серіалі “Це гріх”, а зараз — артист дивує глядачів провокаційним шоу на пісню Dizzy.

23:17 — Норвегію представляє гурт Gåte. Цікаво, що пісня Ulveham — перша композиція на Євробаченні, що звучить повністю норвезькою.

23:22 — на сцені виступає представниця співачка Анджеліна Манго з піснею La noia. Ха останні 8 років вона перша жінка, яка представляє Італію.

23:26 — 24-річна сербська виконавиця австрійського походження TEYA виступає з ліричною піснею Ramonda.

22:30 — в буквальному сенсі запалити сцену Євробачення вийшли представники Фінляндії — епатажний гурт Windows95Man з піснею No Rules. Однак тут вони не тільки “без правил”, а ще й без шортів. :)

Фото: eurovision.tv

23:35 — слідом на сцену вийшла португальська співачка iolanda з ліричною піснею Grito.

23:38 — гурт LADANIVA з конкурсною піснею Jako підкорив глядачів запальними танцями.

23:41 — 17-річна танцівниця та акторка Силія Капсіс демонструє єврофанам ще й свої вокальні вміння. Можливо, з піснею Liar вона все ж таки принесе Кіпру першу перемогу з 1981 року?

23:47 — один з головних цьогорічних фаворитів, артист Nemo з треком The Code представляє Швейцарію.

23:54 — представниця Словенії Raiven на сцені Євробачення виконує пісню Veronika. Вона присвячена Вероніці з Десениць — першій жінці, що у Словенії була засудженою до страти Словенії за чаклунство.

23:58 — виступ, якого особливо чекали прихильники Євробачення — Baby Lasagna — Rim Tim Tagi Dim. А все тому, що представник Хорватії є беззаперечним лідером на думку букмекерів. А от чи дійсно артист візьме до рук кришталевий кубок переможця — дізнаємося вже зовсім скоро!

00:02 — на сцені представниця Грузії, співачка Nutsa Buzaladze, яка підкорила не тільки Європу, а й Америку, під час участі у конкурсі “American Idol”. Цікаво, чи зможе артистка досягти переможного місця цього разу з піснею Firefighter.

00:06 — романтичне виконання композиції Mon Amour від представника Франції, 34-річного співака Slimane. Частину своєї пісні артист виконав акапельно (без мелодії), через що глядачі затамували подих, а згодом — розірвали зал оплесками.

00:12 — останньою, під номером 26 виступає представниця Австрії, Kaleen. Запальна пісня We Will Rave, як зізналася артистка зі сцени, здійснила її мрію — виступити на Євробаченні.

00:15 — всі учасники цьогорічного змагання вже виступили. Але, не забувайте, що голосування продовжується, тому ви можете підтримати Україну під номером 2 (але тільки за кордоном), або інших учасників міжнародного пісенного конкурсу.

00:23 — на сцені Євробачення 2024 у Мальме відбувся виступ шведського гурту Alcazar, який був популярний на початку 2000-х. Вони виконали свій хіт Crying at the Discoteque.

00:35 — очікуванні результатів голосування можна побачити залаштунки Євробачення, де українська команда нагадує про головне — військовополонених Азовсталі.

alyona alyona та Jerry Heil
Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

00:41 — на сцені переможниця торішнього Євробачення — шведська співачка Лорін.

00:51 — лінії для голосування оголошені закритими.

00:52 — оголошення балів від національного журі.

00:54 — Джамала оголошує результати від України. 12 балів — Швейцарії.

00:57 — Люксембург віддає 5 балів Україні, а максимальний бал 12 — Швейцарії.

00:59 — 12 балів Швейцарії від Азербайджану. Сан-Марино також віддає 12 балів Швейцарії.

01:01 — Португалія отримує 12 балів від Хорватії. Албанія віддає найвищий бал Швейцарії.

01:02 — Чехія віддає 12 балів Україні!

alyona alyona та Jerry Heil
Фото: instagram.com/alyona.alyona.official

01:05 — Ізраїль дає 12 балів Люксембургу!

01:06 — Австралія віддала свій найвищий бал Ірландії.

01:07 — 12 балів від Данії — Швейцарії.

01:08 — 12 балів від Іспанії та Норвегії отримує Швейцарія.

01:12 — Швейцарія віддає 12 балів Греції.

01:10 — 12 балів від Словенії отримує Франція, а Грузія віддає найвищий бал Швейцарії.

01:12 — Швейцарія віддає 12 балів Греції.

01:13 — Молдова свої 12 балів віддає Україні! 🩵

01:17 — Греція та Естонія дають 12 балів Швейцарії.

00:19 — 12 балів від Нідерландів та Австрії йде Швейцарії.

01:21 — 12 балів від Франції — Португалії. А от Італія найвищою оцінкою підтримала Швейцарію.

01:24 — Фінляндія та Португалія дає 12 балів Швейцарії.

01:26 — 12 балів від Бельгії та Ісландії дісталося Франції. Латвія дає 12 балів Швейцарії.

01:28 — Ірландія та Польща віддають 12 балів Швейцарії.

01:29 — 12 балів від Кіпру отримує Хорватія. Литва віддає найвищий бал Швейцарії.

01:31 — Сербія — 12 балів Хорватії. А от Швеція віддає найвищий бал Швейцарії.

01:32 — оголошення результатів журі країн завершено. Далі — оголошення результатів голосування глядачів.

01:41 — 307 балів від глядачів отримує Україна!

01:49 — переможцем Євробачення 2024 року стає представник Швейцарії! Україна посіла 3 місце!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що після повернення з Євробачення пісня "Teresa & Maria" зазвучить на грандіозних концертах. Адже ще не повернувшись в Україну alyona alyona і Jerry Heil анонсували спільні виступи.