Кришталевий кубок і не тільки: що потрібно знати про правила пісенного конкурсу Євробачення

Новини шоубізнесу
631
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Трофей Євробачення, фото
Фото: Getty Images

Цього року “Євробачення” відбулося в 68 раз

У 2024 році дует alyona alyona та Jerry Heil зайняв на міжнародному пісенному конкурсі “Євробачення” третє місце. Пропонуємо згадати, які правила діють на заході, та за що цьогоріч могли дискваліфікувати Україну.

Організаторами міжнародного пісенного конкурсу “Євробачення” є Європейська мовна спілка. Захід проводиться щороку та складається з двох півфіналів та фіналу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Традиційно у півфіналах долю учасників, які представляють на конкурсі свою країну, визначають шляхом публічного голосування. Важливо, що брати в ньому участь можуть лише глядачі країн-конкурентів (іншими словами - за своїх голосувати не можна).

Щодо фіналу, то під час нього кожен учасник отримує бали як від глядачів, так і від журі. Бали розподіляються за популярністю: найкраща пісня країни-учасника здобуває максимальні 12 балів, а 10-та країна у рейтингу - лише 1 бал.

Трофей Євробачення, фото
Фото: Getty Images

Лідеру голосування вручають нагороду - спеціальний кришталевий трофей у вигляді ретро-мікрофона, який виробляє Kosta Boda. Для переможця “Євробачення” відкриваються нові можливості у світі шоубізнесу, а його країна отримує право приймати наступний пісенний конкурс.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Відмітимо, що переможець “Євробачення-2024” розтрощив свій кришталевий кубок просто на сцені. А український гурт Kalush Orchestra, які є переможцями “Євробачення-2022”, продали свою нагороду на аукціоні за 900 тисяч доларів, щоб купити дрони для ЗСУ. В обох випадках музикантам вручили по ще одному трофею.