Не хочуть виступати в країні, де просувається закон про іноагентів: гурт “Massive Attack” скасував концерт в Грузії

Новини шоубізнесу
1 723
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Виступ гурту Massive Attack
Фото: Matthew Shaver/WXPN

Артисти сподіваються колись повернутися і виступити в цій країні

Легендарний британський гурт “Massive Attack” вирішив скасувати своє концертне шоу у Грузії, яке було заплановано на 28 липня у селищі Шекветілі. Подробиці - в нашому матеріалі.

Музиканти не вважають за потрібне виступати в країні, в якій просувається закон про іноагентів. Про це стало відомо з повідомлення Black Sea Arena, а також самого колективу у його соціальних мережах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

“Massive Attack” зробили своєрідний протест проти грузинської влади. Вони твердо переконані, що права людини в цій країні утискаються.

Наразі виступ на Black Sea Arena може розцінюватися як схвалення жорстокої політики. Побиття, арешти, погрози та насильство проти мирних протестувальників, активістів та опонентів, а також закони, що очорнюють громадянське суспільство та заперечують права ЛГБТІ, йдуть всупереч усьому, за що ми виступаємо,
— наголосили учасники колективу.

Окрім того, музиканти додали, що розділяють страждання з постраждалими і мають тверде переконання, що саме їхні голоси повинні бути почуті. Артисти впевнені, що їхня боротьба повинна бути в центрі уваги міжнародної спільноти.

Ми повернемося і будемо виступати з вами на свободі,
— пообіцяв гурт.

Ще в травні гурт Massive Attack висловив підтримку руху проти закону про "іноагентів", опублікувавши в соцмережах фото учасників мітингу біля будівлі грузинського парламенту.

Концертний майданчик Black Sea Arena, своєю чергою, повідомив, що захід скасовано "через непередбачувані обставини".

Окрім того, варто додати, що своє несприйняття закону про іногентів у цій країні гурт висловив ще минулого місяця. Тоді музиканти публікували фото учасників мітингу біля будівлі грузинського парламенту у себе в соцмережах. Зазначимо, що в Грузії закон про іноагентів - це певний аналог закону, який ухвалений в рф. На основі його ЗМІ, а також громадські організації, які отримують фінансування з інших країн, матимуть статус “агентів іноземного впливу”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як гурт “Океан Ельзи” скасував усі цьогорічні концерти. Причиною цього є заборона проведення масових заходів на великих відкритих майданчиках.