"Зручно – це перша відповідь": Ірма Вітовська розкрила свою думку стосовно того, чому українці ніяк не відмовляться від російської

Новини шоубізнесу
794
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Ірма Вітовська висловилися про українців, які продовжують розмовляти російською
Фото: Facebook Ірми Вітовської

Ірма Вітовська розповіла, що останнім часом у Києві більше чує російську мову

Популярна українська акторка театру та кіно Ірма Вітовська, яка стала відомою завдяки ситкому “Леся + Рома” та яка розкрила секрет успіху свого шлюбу, розсекретила своє ставлення стосовно мовного питання в Україні. Подробиці - в нашому матеріалі.

Отож, Вітовська розповіла як реагує на російську у публічних місцях. Артистку дратує те, що після більш ніж дворічного вторгнення російської армії вона продовжує чути їхню мову.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ба більше Вітовська зізнається що, на її думку у Києві домінує російська мова. Вітовська твердо переконана, що українці не переходять на державну через те, що їм просто лінь. Про це вона розповіла ютуб-каналу Жовті кеди.

Зручно – це перша відповідь,
– підкреслила знаменитість.

Дивитись з 19:55

Вітовська додала, що серед її знайомих є багато російськомовних людей, які розмовляють мовою агресора в побуті, але мають тверду проукраїнську позицію та не припиняють допомагати Україні. Отож, акторка зауважила, що коли спілкується з батьками, то відразу бачить, що вони будь-який спосіб намагаються чіплятися за те, щоб не відмовлятися від російської.

Мова – це не головне. Шлях до переходу на українську має бути довшим, без примусу. Вони так звикли. Є військові, які спілкуються російською. Або хапаються за те, що "ми не маємо віддавати росіянам цю мову". Але я знаю, що у 70% цих людей насправді основна причина – це просто особиста лінь. Бо треба працювати над собою і докладати зусиль,
– припустила артистка.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Ірма Вітовська заговорила про завершення своєї акторської кар'єри. Артистка подякувала колегам за довіру та проведений час.