Хотіла бути археологом, але стала Заслуженою артисткою України: 10 цікавих фактів про Ірму Вітовську

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ви напевно чули ім'я Ірми Вітовської, адже вона шалено популярна і талановита українська актриса, яка з'являлася в багатьох фільмах та серіалах. Однак ви напевно не знали, що ця артистка мріяла про професію археолога. Цікаві факти з біографії та особистого життя Ірми читайте у нашому матеріалі!

10 цікавих фактів з біографії Ірми Вітовської

Хотіла бути археологом, але стала Заслуженою артисткою України: 10 цікавих фактів про Ірму Вітовську - фото №1

Ірма Витовська народилася 30 грудня 1974 року в місті Івано-Франківськ. Їй 48 років. За знаком Зодіаку вона Козоріг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ірма — не справжнє ім'я актриси. Батьки назвали її Іриною.

Акторка має не тільки українське коріння. Батько зірки Григорій — українець, а від маминої лінії Ірма має російське і навіть латвійське походження. Коли Ірма народилася, батьки були дуже молодими, тому виховання лягло на плечі бабусі та дідуся.

Хотіла бути археологом, але стала Заслуженою артисткою України: 10 цікавих фактів про Ірму Вітовську - фото №2

Ірма мріяла стати археологом. Вона навіть кілька разів намагалася вступити до Прикарпатського інституту імені Василя Стефаника, проте з цим не склалося. За освітою Вітовська — актриса. Вона закінчила Львівську державну музичну академію і все ж таки зрозуміла, що акторство — це її покликання.

Кар'єра Ірми почалася, коли вона влаштувалася до Київського академічного Молодого театру. До речі, там вона грає досі.

У кіно Ірма дебютувала, зігравши в картині "Нескорений", проте справжня популярність прийшла до неї після серіалу "Леся+Рома".

Хотіла бути археологом, але стала Заслуженою артисткою України: 10 цікавих фактів про Ірму Вітовську - фото №1
Хотіла бути археологом, але стала Заслуженою артисткою України: 10 цікавих фактів про Ірму Вітовську - фото №2

Фільмографія Ірми Вітовської налічує такі роботи, як "Брама", "Мої думки тихі", "Останній москаль", "Нюхач", "Тато напрокат", "Спокута", "Метелики", "Лабіринт брехні", "Офіцерські дружини", "Дві матері".

За свою кар'єру Ірма Вітовська відзначилася великою кількістю нагород. У 2016 році вона отримала звання Заслужена артистка України. Також на її рахунку премії "Золота Дзиґа", "Корона Карпат", "Київська Пектораль" та "Телетріумф".

Хотіла бути археологом, але стала Заслуженою артисткою України: 10 цікавих фактів про Ірму Вітовську - фото №7

Вітовська має дуже активну громадянську позицію. Вона підтримувала Революцію Гідності, брала участь в мовних акціях, а у 2014 році відмовилася від співпраці з російськими компаніями.

Особисте життя актриси — досить цікава тема. Вона двічі була одружена. Перший чоловік Володимир Кокотунов теж був актором. З ним у шлюбі вона прожила 17 років і народила сина Ореста. У 2016 році Ірма вийшла заміж вдруге за Віталія Ванцу. З ним вона познайомилася на благодійному вечорі. Про другого чоловіка відомо не так багато. Він бізнесмен.

Хотіла бути археологом, але стала Заслуженою артисткою України: 10 цікавих фактів про Ірму Вітовську - фото №5
Хотіла бути археологом, але стала Заслуженою артисткою України: 10 цікавих фактів про Ірму Вітовську - фото №6
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть 12 цікавих фактів про Катерину Кузнєцову. Вона грала в російських серіалах, але пишається бути українкою.