"Саме через мене утворюється черга в McDonald's": Фіма Константиновський розповів про власні екозвички, які прищеплює й дітям

Знаменитості
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Щорічно 11 листопада у всьому світі відзначають Міжнародний день енергозбереження. З цього приводу ведучий шоу "Поле", яке Новий канал планує запустити вже навесні 2024 року, Фіма Константиновський розповів про свій екопобут і звички, які намагається прищепити також дітям.

Насправді існує безліч лайфхаків і звичок, завдяки яким ми можемо піклуватися про природу. Наприклад, екосумки, відмова від пластику, сортування сміття – це вже справжні тренди! Якщо ж ви не знаєте, як саме зменшити забруднення довкілля, почніть із найпростішого: завжди вимикайте світло, виходячи із кімнати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Однак ведучий Нового каналу Фіма Константиновський розповів, що не лише дотримується певних екозвичок, а й прищеплює їх дітям-переселенцям, якими опікується в дніпровському шелтері-установі, створеній для тимчасового проживання осіб, що постраждали від воєнних дій.

Маю кілька корисних звичок, завдяки яким бережу довкілля. Насамперед я завжди сортую сміття. Так, саме через мене утворюється черга в Макдональдсі (усміхається). Бо після того, як поїв, викидаю пластик, папір і решту сміття в різні баки, встановлені в закладі.

А ще постійно вимикаю світло в кімнаті. Однак це правило повʼязане не лише з енергозбереженням. Так турбуюся також про те, щоб рахунок за комуналку потім не засмучував.

"Саме через мене утворюється черга в McDonald's": Фіма Константиновський розповів про власні екозвички, які прищеплює й дітям - фото №1

Щодо діток, то для них ведучий організовує навчання у форматі гри та навіть фінансово їх заохочує. Так, щоразу під час походу у супермаркет кожній дитині дозволяється взяти собі щось на суму до 100 грн. Втім, передбачені і покарання: якщо хтось залишив після себе сміття там, де їв, то наступного разу сума зменшується вдвічі. І це, каже Константиновський, їх дуже мотивує!

"Саме через мене утворюється черга в McDonald's": Фіма Константиновський розповів про власні екозвички, які прищеплює й дітям - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше стало відомо, що незабаром фронтмен Latexfauna Діма Зезюлін стане батьком . У нього народиться первісток і артист ніяк не може натішитися цій чудовій новині!