Перша леді Зеленська зворушила українців своїм привітанням з Днем Соборності: "Наша єдність — в нас самих"

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Олена Зеленська щиро привітала українців з Днем Соборності , який відзначається 22 січня. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі на HOCHU.ua!

У понеділок, 22 січня, в Україні вшановують День Соборності. Олена Зеленська, як перша леді нашої країни, не могла ігнорувати цей важливий день. Вона привітала громадян зі святом та нагадала, що зараз дуже важливо залишатися єдиною та допомагати один одному.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цими зворушливими словами пані Зеленська поділилася у своєму Instagram та доповнила їх світлиною хлопчика. Маленький хлопчик стоїть під державним стягом, який тримають військові та мирні громадяни.

Перша леді Зеленська зворушила українців своїм привітанням з Днем Соборності: "Наша єдність — в нас самих" - фото №1
Фото: instagram/olenazelenska_official

105 років тому єдність України втілилася в Акті злуки – двох її частин, століттями розірваних між імперіями. 34 роки тому наша єдність простяглася 770-кілометровим живим ланцюгом між Києвом, Львовом та Івано-Франківськом, зігріта рукостисканнями мільйонів учасників. Сьогодні наша єдність – не на папері чи в символічних актах. Вона в нас самих – у нашій спільнодії, взаємодопомозі, боротьбі за спільну мету та у спільному вільному майбутньому. З Днем Соборності України, дорогі друзі! Днем не лише географічної, а й ціннісної єдності нашої країни,

— з такими словами Зеленська звернулася до українців.

Нагадаємо, що саме 22 січня 1919 року було підписано Акт злуки Української народної республіки (УНР) і Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР), який об'єднав їх в єдину українську державу. Саме цього дня ми й відзначаємо День Соборності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

А якщо ви ще не привітали рідних з Днем Соборності, то не пропустіть найкращі побажання у прозі та листівки з цим святом. Наша добірка стане вам в пригоді!