9 цікавих фактів про Юрія Каплана — творця гурту "Валентин Стрикало", який зник з радарів шоубізнесу

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ми вже розповідали вам про те, куди зник  український співак, поет і композитор Юрій Каплан. Цей артист отримав неабияку популярність завдяки серії відеозвернень, що були зроблені від імені Валентина Стрикало, а потім став зіркою сцени, сформувавши однойменний гурт. Що відомо про Валентина Стрикало (саме так часто називають Юрія). Цікаві факти ви знайдете в нашому матеріалі!

9 цікавих фактів про Валентина Стрикало (Юрія Каплана)

9 цікавих фактів про Юрія Каплана — творця гурту "Валентин Стрикало", який зник з радарів шоубізнесу - фото №1

Юрій Каплан народився 12 жовтня 1988 року у Запоріжжі. Йому 35 років. За знаком Зодіаку артист Терези.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В дитинстві Юра виявляв схильність до точних наук та обожнював рок-музику. Після закінчення ліцею він переїхав до столиці, де закінчив факультет міжнародної економіки та менеджменту КНЕУ імені Вадима Гетьмана.

9 цікавих фактів про Юрія Каплана — творця гурту "Валентин Стрикало", який зник з радарів шоубізнесу - фото №2

У Юрія є молодший брат Марк. Він працює ведучим на каналі "Телебачення Торонто" та веде свій блог на YouTube.

Ріст Юрія — 1, 78 см. Вага — близько 70 кг.

Популярність до Юрія Каплана прийшла завядки відеозверненням, які він викладав на YouTube. Хлопець назвався Валентином Стрикалом з села Бурильцева та записав звернення до Тіматі, Потапа і Насті Каменських та інших артистів.

9 цікавих фактів про Юрія Каплана — творця гурту "Валентин Стрикало", який зник з радарів шоубізнесу - фото №3

Свій гурт "Валентин Стрикало" Каплан заснував у 2010 році, однак вперше артист виступив у 2008 році на сцені клубу "Цар" у Києві. На хвилі популярності колектив випустив два альбоми та успішно гастролював країною.

Юрій Каплан підтримував Революцію Гідності, однак після анексії Криму та початку війни на сході, не припиняв гастролювати на росії. Він навіть озвучував російський дубляж фільму "Найстрашніший фільм 3D". У 2022 році, після початку повномасштабної війни, лідер гурту "Валентин Стрикало" вже остаточно став на бік своєї батьківщини та почав активно підтримувати ЗСУ.

9 цікавих фактів про Юрія Каплана — творця гурту "Валентин Стрикало", який зник з радарів шоубізнесу - фото №4

Своє особисте життя Юрій Каплан ретельно приховує. В Мережі ширилася інформація, що артист довгий час перебував у стосунках зі своєю однокурсницею, але роман не закінчився шлюбом. Чи є зараз в артиста дівчина — невідомо. Однак він неодружений.

У 2019 році гурт "Валентин Стрикало" розпався, а Юрій Каплан зник з радарів шоубізнесу. Зараз Валентин Стрикало продає свої речі на аукціонах, збирає кошти для армії та оприлюднює звіти про витрати. Він розіграв свою гітару за 1,5 млн грн.

9 цікавих фактів про Юрія Каплана — творця гурту "Валентин Стрикало", який зник з радарів шоубізнесу - фото №5
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть  цікаві факти про Анну Кошмал. Зірка серіалу "Свати" колись хотіла стати балериною.