Росіяни утримували його в полоні 3 роки, а він став на захист України: відомий письменник доєднався до лав ЗСУ

Знаменитості
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Станіслав Асєєв
Фото: facebook.com/egor.firsov

До слова, про власний досвід знаходження в окупації Станіслав Асєєв вже писав, а тепер світ може побачити і його авторську книгу про участь у бойових діях

34-річний письменник та журналіст Станіслав Асєєв, який на власному досвіді знає, що таке російська агресія, віднедавна приєднався до лав Збройних сил України. Чому ця новина може бути особливою для російських пропагандистів — розповідаємо нижче!

Письменник, журналіст та правозахисник Станіслав Асєєв, більш відомий під псевдонімом Станіслав Васін, народився та більшість свого життя провів у Донецьку. Чоловік завжди мав проукраїнську позицію, тому коли ще у 2014 році росія розпочала війну на Донбасі, журналіст продовжив писати для українських ЗМІ та висвітлювати умови життя в окупації.

У 2017 році Станіслав Асєєв потрапив до російського полону. Три роки поспіль утримували в "Ізоляції" - в'язниці бойовиків так званої "ДНР", - і лише в грудні 2019 року його звільнили. Ба більше, після того журналіст не просто розповідав про окупацію та катівню в Донецьку під патронатом ФСБ Росії, а й написав про це книгу.

Попри всі труднощі Станіслав Асєєв не опустив руки та продовжив боротися з окупантами. А віднедавна він доєднався до лав Збройних сил України, вступивши до лав піхотної роти на першій лінії оборони, хоча мав безліч пропозицій щодо роботи від різних міжнародних фондів. Про це повідомив у фейсбук його близький товариш колишній в.о. голови Державної екологічної інспекції, а нині аеророзвідник Єгор Фірсов.

Для мене — це рідна рота, де я служив до переходу в підрозділ БПЛА.

- зауважив Єгор Фірсов.

Нагадаємо, нещодавно також лави ЗСУ поповнив відомий артист , фронтмен рок-гурту ТОЛ Василь Переверзєв. Виявилося, що йому це вдалося аж з пʼятої спроби!