Герцогиня Единбурзька відвідала Україну та прогулялась столицею в ніжній квітковій сукні (ФОТО)

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Герцогиня Софі і Олена Зеленська, фото
Фото: www.president.gov.ua

Це перший візит герцогині Софі за час повномасштабної війни

З’явились новини від королівської сім’ї. На жаль, вони пов’язані не з Кейт Міддлтон, яка зараз бореться з раком , але все одно мають значення. 29 квітня в Україну вперше за час повномасштабного вторгнення прибула герцогиня Единбурзька Софі. Вона відома світу як активістка британської ініціативи "Запобігання сексуальному насильству під час конфлікту". Чим займалась в столиці Софі та в чому вона була одягнута? Читайте тут.

Як повідомляє "Суспільне", в Києві герцогиня Единбурзька зустрічалась з українцями, які пережили сексуальне насильство та тортури, під час війни. Також Софі побачилась з дітками, яких вийшло повернути додому після насильницької депортації в Росію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Сьогодні був щасливий день, бо я нарешті змогла потрапити в Україну. Але це водночас і сумний день, тому що, звичайно, це означає, що, поки я тут, я дізнавалася все більше про ситуацію в усіх її реаліях, які, звичайно, сумні. Людська ціна війни дуже реальна, і я знаю, що всі тут відчувають це дуже гостро,
— сказала вона.

Під час свого візиту Софі також зустрілася з президентом Володимиром Зеленським і його дружиною Оленою. Вони обговорювали "найефективніші способи підтримки тих, хто пережив сексуальне насильство під час війни".

Герцогиня Единбурзька в Україні, фото
Фото: www.president.gov.ua
Герцогиня Единбурзька в Україні, фото
Фото: www.president.gov.ua

Крім столиці, герцогиня Единбурзька також побувала в містах Ірпінь і Буча. Там вона поспілкувалась з жителями, які пережили російську окупацію.

Я заберу їхні історії із собою додому — у своєму серці,
— додала Софі.
Герцогиня Единбурзька в Україні, фото
Фото: www.president.gov.ua

Для візиту в Україну герцогиня Единбурзька обрала доволі ніжний та жіночний образ. Вона одягнула бавовняну сукню в довжині міді з квітковим принтом від бренду Etro. Її Софі доповнила кремовими туфлями Nicola Sexton, золотим ланцюжком на шиї та сонцезахисними окулярами.

Герцогиня Единбурзька в Києві, фото
Фото: The Royal Family / X
Герцогиня Единбурзька в Києві, фото
Фото: The Royal Family / X
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що раніше Руслан Багінський подарував королеві Каміллі та її невістці Кейт Міддлтон ексклюзивні капелюшки . Церемонія передачі відбулася у Посольстві Великої Британії в Києві.