"Пташка" з Азовсталі емоційно розповіла про тортури у російському полоні, які продовжуються донині

Знаменитості
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Катерина Поліщук - Пташка
Фото: instagram.com/ptashka_from_azovstal

У другу річницю виходу з Азовсталі парамедикиня-доброволець закликала памʼятати полонених, яких досі потерпають від російської жорстокості

Захисниця Азовсталі та парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук, відома під позивним Пташка, яку хейтери цькували через фігуру , опублікувала емоційний допис про вплив російського полону на її життя. Усі деталі дізнавайтеся на Хочу!

20 травня було дворіччя завершення героїчної оборони Маріуполя. Того дня, 2022 року, українські захисники, виконуючи наказ командування, припинили опір на Азовсталі та здалися в полон, аби врятувати поранених побратимів. Військові очікували, що полон триватиме 3-4 місяці, однак минуло вже два роки, а чимало захисників Маріуполя досі залишаються в ув'язненні.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Таку дату не могла обійти стороною Пташка, яка теж була у полоні. Захисниця наголосила, що полонені є найсильнішим важелем тиску на Україну, і росіяни це усвідомлюють, тому утримують їх.

Згадуючи час, проведений у полоні, Пташка з болем відзначила, що краще б загинула з честю, ніж витримувала жахливі психологічні тортури. Вона продовжує боротися за свободу та справедливість для себе та своїх побратимів, сподіваючись на якнайшвидше звільнення всіх полонених.

Два роки минуло від найстрашнішого наказу, якого я боялась більше, ніж назавжди залишиться під бетонними плитами. Два роки, як мої хлопці та дівчата в полоні. Ви не уявляєте, що таке полон. Чому ви так активно не постите “наших у військовій формі бʼють щодня?” їм ламають кістки й зрізають шкіру, їх бʼють током, ґвалтують, морять голодом та спрагою, морально знищують та принижують. Наші полонені — найбільший важіль впливу на Україну і вони про це знають. Вони не віддають їх. Ми виходили у почесний полон, під гарантії безглуздих та недієвих організацій червоного хреста, які мовчки віддалено спостерігають вже два роки, як хлопців забивають до смерті, як вони горять живцем в підірваній Оленівці, як щодня їх напівживими кидають в холодні бетонні коробки за ґратами,
— написала українська захисниця.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Пташка засмутила заявою про війну . Захисниця закликала людей не писати їй про те, що все налагодиться і буде добре.