Анджеліна Джолі відзначає день народження! Цікаві факти про всесвітньо відому актрису

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Анджеліна Джолі святкує день народження, фото
Цікаві факти про Анджеліну Джолі Фото: Getty Images

Сьогодні, 4 червня, зірці Голлівуду, виповнюється 49 років

Анджеліна Джолі — одна з найвідоміших актрис Голлівуду, справжня красуня, а ще — жінка з добрим серцем, яка відома своєю благодійною діяльністю та активізмом. Сьогодні, 4 червня, зірка, яка досі судиться з Бредом Піттом, святкує день народження. З цієї нагоди ми розповідаємо цікаві факти про її особисте життя та біографію.

Дитинство та батьки Анджеліни Джолі

Анджеліна Джолі народилася 4 червня 1975 року в Лос-Анджелесі. Вік — 49 років. Знак Зодіаку Джолі — Близнюки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дитинство майбутньої зірки було не таким вже й простим. Батько Анджеліни Джолі — відомий актор Джон Войт, а мама — актриса Маршелін Бертран. Також Джолі має брата Джеймса Хейвена. Батьки Анджеліни розлучились майже одразу після її народження, після чого вона залишилась жити з мамою. Брат Анджеліни Джолі викликав чимало цікавих емоцій в публіки, адже їх з актрисою пов’язують дуже близькі стосунки. На одній з премій вони навіть палко поцілувались в губи…

Брат Анджеліни Джолі, фото
Анджеліна Джолі цілується з братом. Фото: Getty Images

Джолі — це не справжнє прізвище актриси. Насправді це її друге ім'я, яке означає "красива". Справжнє прізвище Анджеліни — Войт. Однак через складні стосунки з батьком, вона вирішила відмовитися від усього, що пов'язане з ним.

Анджеліна Джолі — справжня красуня. Її зовнішність вважають бездоганною. Зріст зірки — 169 см, а вага — приблизно 54 кг.

Красива Анджеліна Джолі, фото
Фігура Анджеліни Джолі. Фото: Getty Images

Фільмографія, кар’єра та нагороди Анджеліни Джолі

Початок кар'єри . Джолі почала акторську кар'єру в дитинстві, але справжнє визнання отримала у 1990-х роках. Її проривною роллю стала роль у фільмі "Джіа" (1998), де вона зіграла супермодель Джіу Каранджі.

Фільмографія Анджеліни Джолі налічує такі картини: "Лара Крофт: Розкрадачка гробниць" (2001), "Містер і місіс Сміт" (2005), "Забираючи життя" (2004), "Солт" (2010), "Малефісента" (2014, 2019), "Турист" (2010), "Вічні" (2021) та багато інших. Це лише найвідоміші фільми зірки.

Анджеліна Джолі в фільмі Солт, фото
Анджеліна Джолі в фільмі "Солт". Фото: скриншот з фільму
Анджеліна Джолі та Джонні Депп в фільмі Турист
Анджеліна Джолі в фільмі "Турист". Фото: скриншот з фільму
Анджеліна Джолі в фільмі Малефісента, фото
Анджеліна Джолі в фільмі "Малефісента". Фото: скриншот з фільму
Анджеліна Джолі в фільмі Містер і Місис Сміт, фото
Анджеліна Джолі в фільмі "Містер і Місис Сміт". Фото: скриншот з фільму

Нагороди . Анджеліна Джолі має два "Оскара" та три премії "Золотий глобус".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Особисте життя Анджеліни Джолі

Чоловіки Анджеліни Джолі. Анджеліна Джолі була одружена тричі . Першим чоловіком був актор Джонні Лі Міллер (1996-1999), другим — Біллі Боб Торнтон (2000-2003), а третім — Бред Пітт (2014-2016). З останнім вона закрутила роман прямо на майданчику фільму "Містер і місис Сміт", "відбивши" його в актриси Дженніфер Еністон. Пара довго зустрічалась до того, як одружитись, однак згодом розлучилась через проблеми з алкоголем у Пітта. Зараз, за чутками, вона зустрічається з німецьким актором , який фанатіє від усього російського.

Стосунки Анджеліни Джолі та Бреда Пітта, фото
Колишній чоловік Анджеліни Джолі. Фото: Getty Images
Колишній чоловік Анджеліни Джолі, Бред Пітт
Анджеліни Джолі та Бред Пітт. Фото: Getty Images

Скільки дітей в Анджеліни Джолі? Анджеліна має шістьох дітей: трьох рідних — Шайло, Нокс та Вів'єн, і трьох прийомних — Меддокс, Пакс та Захара. Бред Пітт є батьком всіх її дітей, включаючи прийомних, яких він офіційно усиновив. Старша дочка Анджеліни Джолі, Шайло, якийсь час хотіла змінити стать. Зараз, за чутками, вона живе з батьком — Бредом Піттом.

Діти Анджеліни Джолі, фото
Анджеліна Джолі з усіма дітьми. Фото: Getty Images

Інші цікаві деталі з біографії Анджеліни Джолі

Гуманітарна діяльність . Анджеліна Джолі відома своєю благодійною діяльністю та роботою з ООН. Вона є послом доброї волі ООН з питань біженців з 2001 року.

Татуювання. У Джолі багато татуювань, кожне з яких має своє особливе значення. Зокрема на її тілі є японські ієрогліфи, географічні координати народження дітей та молитви на плечах та лопатках, священні малюнки на спині, тигр на попереку, а ще чимало символів та цитат.

Які татуювання є в Анджеліни Джолі
Тату Анджелін Джолі. Фото: Guerlain
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Режисерська діяльність. Окрім акторської кар'єри, Джолі також пробує себе як режисерка. Вона зняла такі фільми, як "В країні крові та меду" (2011), "Незломлений" (2014), "Біля моря" (2015) та "Першим вбили мого батька" (2017).

Освіта та інтереси. Анджеліна Джолі вивчала акторську майстерність в Інституті Лі Страсберга. Зірка також захоплюється фотографією.

Національність Анджеліни Джолі. Її кров є поєднанням різних національностей. По батьковій лінії в неї словацьке та німецьке коріння, а по материній — франко-канадське, голландське та німецьке.

Анджеліна Джолі в молодості, фото
Молода Анджеліна Джолі. Фото: Getty Images

Залежність. У молодості Анджеліна Джолі випробувала всі можливі наркотики, включаючи кокаїн, ЛСД, героїн і екстазі. Вона неодноразово зізнавалася, що її минуле було темним.

Хобі Анджеліни Джолі. У 12 років вона почала колекціонувати холодну зброю. Перший ніж їй подарувала мама, і вони разом часто відвідували ярмарки в стилі епохи Відродження. Джолі каже, що її приваблюють ножі з усього світу, бо вони "нагадують про історію... у них є щось красиве і традиційне". Наразі її син Меддокс також захоплюється цим. Також в Джолі є ліцензія льотчика. Як посол доброї волі ООН, вона отримала сертифікат на управління літаком у 2004 році для здійснення благодійної допомоги в різних країнах світу.

Трюки у фільмах Анджеліна Джолі виконує самостійно. У фільмі про Лару Крофт Джолі виконувала 80% всіх трюків. А її тренер по "Солт" Саймон Крейн зазначив, що 99% трюків у цьому фільмі вона також виконувала сама.

Здоров’я. Знаменитість видалила собі молочні залози та яєчники через високу спадкову ймовірність розвитку раку, від якого померли її тітка та мати. Ця операція допомогла їй знизити ризик захворювання з 87% до 5%.

Гонорари Анджеліни Джолі
Анджеліна Джолі. Фото: Guerlain

Гонорари. Анджеліна Джолі стала третьою актрисою у світі (після Джулії Робертс і Камерон Діаз), якій заплатили за роботу в одному фільмі 20 мільйонів доларів. Це сталося під час знімання "Містер і місис Сміт", де вона познайомилася з Бредом Піттом.

Обручка Анджеліни Джолі , яку Бред Пітт подарував їй, коштувала йому 250 000 доларів. Виготовляли її рік спеціально під її палець. Дизайн прикраси Пітт придумав сам і розробив у співпраці з ювеліром Робертом Прокопом.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть цікаві факти про Ембер Герд. Дізнайтесь більше про колишню дружину Джонні Деппа та зірку "Аквамена".