Потрапила в Книгу рекордів Гіннеса та не могла міняти зачіску 12 років: цікаві факти про Емму Вотсон

Знаменитості
1 006
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Емма Вотсон, фото
Фото: Getty Images

Ділимось неочікуваними деталями з життя зірки "Гаррі Поттера"

Сьогодні, 15 квітня, день народження відзначає не тільки Алла Пугачова, а й британська актриса Емма Вотсон. Ми всі добре пам'ятаємо маленьку Емму, яка зіграла роль Герміони й стала всесвітньо відомою. Однак що ще відомо про її кар'єру та особисте життя? Цікаві факти читайте далі в нашому матеріалі!

10 цікавих фактів про Емму Вотсон

Емма Вотсон народилась 15 квітня 1990 року в Парижі. Вік — 34 роки. Знак зодіаку — Овен. Зріст — 165 см, а вага — 53 кг.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Частину дитинства майбутня зірка провела в Франції, де її батько працював адвокатом. Однак коли Еммі виповнилося 5 років її батьки розлучились, тож майбутня актриса з мамою та молодшим братом повернулася до Британії.

Перші кроки до світу кіно Емма почала робити ще в початковій школі. Вона грала головні ролі в виставах, а коли Вотсон виповнилось 9 років, її вчитель запропонував узяти участь у кастингу на роль Герміони у фільмі "Гаррі Поттер і філософський камінь". З того моменту життя Емми перевернулось з ніг на голову.

Герміона Ґрейнджер, фото
Фото: кадр з фільму Гаррі Поттер

Ми знаємо актрису по серії фільмів "Гаррі Поттер", але у яких ще фільмах знімалася Емма Вотсон? Фільмографія зірки налічує такі стрічки, як "7 днів і ночей з Мерилін", "Красуня і Чудовисько", "Переваги скромників", "Елітне суспільство", "Маленькі жінки" та інші проєкти.

Емма Вотсон у фільмі Красуня і Чудовисько, фото
Фото: кадр з фільму Красуня і Чудовисько
Емма Вотсон в молодості, фото
Фото: кадр з фільму Переваги скромників

Емма потрапила до Книги рекордів Гіннеса завдяки своїй видатній кар'єрі. Її роль у фільмах про Гаррі Поттера призвела до збору понад 5 мільярдів доларів у прокаті до 2010 року, встановивши рекорд десятиліття. Крім того, її участь у мюзиклі "Красуня і Чудовисько" зробила цей фільм найбільш прибутковим мюзиклом в історії кіно.

Під час знімання фільмів про "Гаррі Поттера" Емма стикалася з цікавим обмеженням. За контрактом їй не можна було змінювати зачіску впродовж 12 років. Тож коли умови договору закінчились, Емма одразу зробила коротку стрижку.

Емма Вотсон тричі відмовилася від ролі Попелюшки в екранізації класичної казки від Діснея. Роль у цьому фільмі врешті-решт отримала Лілі Джеймс.

Роль Герміони Ґрейнджер зробила Емму мільйонеркою. Її гонорар за участь у першому фільмі був скромним, але з кожним наступним — зарплата зростала. У 17 років вона заробляла вже 4 мільйони доларів за фільм. Нині її статки перевищують 60 мільйонів доларів.

Емма Вотсон активістка з прав людини, феміністка, амбасадорка доброї волі ООН-Жінки. За свої здобутки вона отримала звання Жінка року, за версією видання Elle. 

Про особисте життя Емми Вотсон відомо не так багато. Чоловіка в неї немає. Зірка зустрічалась з технічним директором Вільямом "Маком" Найтом, американськими розробниками Бренданом Ірібе та Бренданом Уоллесом. У 2023 році з'явилась інформація, що хлопець Емми Вотсон —  Раян Уолш, який має власну консалтингову компанію в Лос-Анджелесі. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що нещодавно Джоан Роулінг вкотре розкритикувала акторів "Гаррі Поттера". Що письменниця ніколи не пробачить Еммі Вотсон та іншим акторам культової серії фільмів? Читайте в цьому матеріалі !