Від ресторатора до скандального депутата: цікаві факти про Миколу Тищенка

Знаменитості
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Хто такий Микола Тищенко, фото
Скандальний нардеп Микола Тищенко. Фото: instagram.com/nikolaytyshchenko/

Життя цього політика наповнено низкою скандалів, про які вам точно варто знати

Скандальний нардеп Микола Тищенко вже роками дивує українське суспільство своїми витівками. Після інциденту з побиттям військового політик заявився в суд , наче на модний показ — у брендових речах. Шуму наробила і його помічниця Евеліна Андрієвська, яку підозрюють в родинних зв'язках з самопроголошеною міс ДНР. Тож, зараз про Колю говорять чи не всі. Ми вирішили поділитись цікавими фактами з біографії цього одіозного політика. Читайте, тут багато шокуючої інформації!

11 цікавих фактів з біографії Миколи Тищенка

Цікаві факти про Миколу Тищенка
Що варто знати про Миколу Тищенка. Фото: instagram.com/nikolaytyshchenko/

Микола Миколайович Тищенко народився 17 травня 1972 року у Києві. Вік — 52 роки. Знак Зодіаку — Телець. Зріст — 185 см.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Освіту майбутній горе-політик отримав в столичному виші. Закінчив Київський університет будівництва та архітектури за спеціальністю інженер-механік. Там же закінчив військову кафедру. Також відомо, що Тищенко в молодості якийсь час жив в Італії, де й заробив перші гроші на бізнес.

Як Микола Тищенко виглядав в молодості, фото
Микола Тищенко в молодості. Фото: соцмережі

З 1998 року Тищенко подався в бізнесмени. Став власником мережі столичних ресторанів «Наша карта», в яку входили такі заклади «Велюр», «Рішельє», «Сейф», «Тургенєв», «Вулик», «Olmeca Plage», «Три вилки».

Що раніше робив Микола Тищенко, фото
Микола Тищенко власник мережі ресторанів. Фото: instagram.com/nikolaytyshchenko/

Тищенка завжди вабили не тільки гроші, а й популярність, тож не дивно, що ви могли його бачити на телебаченні. Миколай брав участь у шоу «Ігри патріотів», «Форт Байяр», «Володар гори»; «Битва українських міст» та навіть був суддею в шоу «МастерШеф». Були в житті Колі й «Танці із зірками», але довго він на шоу не протримався.

Микола Тищенко був суддею МастерШеф, фото
Микола Тищенко на шоу "МастерШеф". Фото: instagram.com/nikolaytyshchenko/

У 2019 році в житті Миколая Тищенка почалась нова сторінка — політика. Він став народним депутатом від партії «Слуга народу». Та через низку скандалів, зокрема незаконне перебування у Таїланді під час повномасштабної війни, в січні 2023 року його виключили з партії. З таким рішенням депутат незгідний, адже за його словами він не відпочивав, а виконував важливе завдання — розвивав відносини з країнами Азії.

Скандали Миколи Тищенка, фото
Микола Тищенко потрапив в скандал через старі бронежилети. Фото: instagram.com/nikolaytyshchenko/

З перших днів повномасштабної війни Микола Тищенко активно займався волонтерством. Та й тут не обійшлось без скандалу. Виявляється, що він передав військовим старі бронежилети 1983 року з пластинами, які вже посипались від часу.

Скандали — це стихія депутата Тищенка. В часи коронавірусу та карантину його ресторани працювали, попри усі обмеження, за закритими дверима, як і бізнес дружини. Під час війни витівки політика досягли апогею — він заявив, що не піде на війну, бо конституція йому дозволяє не воювати, а 20 червня 2024 року в Дніпрі Тищенко у супроводі невідомих озброєних людей напав на військового зі спецпідрозділу Kraken Дмитра Павлова. Суд обрав запобіжний захід політику у вигляді 60 днів домашнього арешту. Його підозрюють в катуванні та незаконному позбавленні волі колишнього воїна.

Перейдемо до теми не менш цікавої та скандальної. Це особисте життя Миколи Тищенка. Нардеп був тричі одружений та стільки ж разів розлучений. Перша дружина жінка Лариса, про яку майже нічого невідомо. Друга дружина Тищенка — Ірина Журавська. Хто вона? Модель, Міс Україна 2008 та племінниця народного депутата України від Партії Регіонів Віталія Журавського. У 2016 році Микола Тищенко втретє одружився з моделлю Аллою Барановською , яка молодша за нього на 20 років. Та у 2024 році вони розлучились , мовляв, через те, що живуть в різних містах і майже не бачаться. Також Колі приписують роман з його молодою помічницею Евеліною Андрієвською, яка, до речі, одружена.

Микола Тищенко та Ірина Журавська, фото
Друга дружина Миколи Тищенка. Фото: соцмережі
Микола Тищенко та Алла Барановська, фото
Третя дружина Тищенка Алла Барановська. Фото: instagram.com/nikolaytyshchenko/
Хто дружина Миколи Тищенка, фото
Колишня дружина Алла Барановська. Фото: instagram.com/nikolaytyshchenko/

Скільки дітей в Миколи Тищенка? Політик має двох синів. Перший син Тищенка Данило народився від дружини Лариси у 2005 році, а другий син, Давид, з'явився у 2017 році в шлюбі з Аллою Барановською.

Син Миколи Тищенка, фото
Микола Тищенко з молодшим сином. Фото: instagram.com/nikolaytyshchenko/
Сини Миколи Тищенка, фото
Діти Миколи Тищенка. Фото: instagram.com/nikolaytyshchenko/

Микола Тищенко — майстер спорту з дзюдо. Він велику увагу приділяє своїй фізичній формі. Відомо, що тренується кілька разів на тиждень та не їсть солодкого.

Яким спортом займається Микола Тищенко
Микола Тищенко без футболки. Фото: viva.ua

А ще Тищенко — палкий прихильник уколів краси. Через ін'єкції зовнішність політика змінилась до невпізнаваності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Молода помічниця Тищенка полюбляє уколи краси та дорогі бренди, як і її начальник. Не пропустіть цікаві факти про не менш одіозну Евеліну Андрієвську, яка фігурує в базі Миротворець.