Не викидайте стебла зелені: 4 способи розумного застосування на кухні

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно готувати креветки , щоб не зіпсувати їх смак. Тепер ділимось економними порадами, які дозволять з розумом застосувати стебла від зелені.

Листя зелені надає стравам свіжого аромату та пікантного смаку. Проте багато хто викидає стебла, вважаючи їх непридатними для їжі. Але це помилка, адже стебла, як і листя, можуть бути використані в кулінарії. На ProstoWay розповіли, як їх можна використати.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Додати в супи, рагу та бульйони

Стебла петрушки - це чудовий спосіб додати глибину та багатство смаку вашим улюбленим супам, рагу та бульйонам. Просто зв'яжіть їх у пучок і додайте в каструлю за 10-15 хвилин до готовності. Перед подачею на стіл вийміть пучок.

Приготувати ароматну олію

Подрібніть стебла зелені і змішайте їх з оливковою або олією з виноградних кісточок. Додайте за смаком часник, цибулю або інші трави. Цю олію можна використовувати для заправки салатів, маринування м'яса або риби, а також для приготування соусів.

Зробити ароматну приправу

Висушіть стебла в духовці або дегідраторі, а потім подрібніть їх у блендері. Змішайте з сіллю і використовуйте для приготування страв.

Додати в омлети та фрикадельки

Подрібнені стебла можна додати в омлети, фрикадельки, котлети та інші подібні страви. Це не тільки збагатить їх смак, але й додасть приємного зеленого кольору.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Перед використанням стебел ретельно промийте їх під проточною водою. Також ми розповідали, навіщо замочувати горіхи у воді .