На “чорний” день: продукти, які повинні бути в морозилці у кожного

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як обрати сало для засолювання. Тепер ділимось порадами щодо формування “стратегічного запасу” продуктів, які зберігаються в морозильнику.

Ми часто забуваємо, наскільки цінними є заморожені продукти. Повна морозильна камера - економія часу та грошей. Розповідаємо про це разом із Styler .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

 Які продукти мають бути в морозилці

Зелень. Вона ідеально підходить приготування гарячих страв, заправок тощо. Буде зручно, якщо вона буде завжди під рукою. Це петрушка, кріп, цибуля тощо. Їх також можна нарізати, змішати з оливковою олією та заморозити в формах для льоду. Також можна зробити це з вершковим масло. Такі кубики - відмінна заправка для маринадів, супів або соусів.

Готове м'ясо. Посмажене чи спечене м'ясо можна порізати на дрібні шматочки та тривалий час зберігати в морозилці. Потім таке м'ясо дуже зручно використовувати в рагу, супах, для випічки тощо.

Томати. Помідори - досить незвичний продукт для зберігання в морозилці. Проте, це ідеальна основа длясоусів, супів, пасти, тощо.

Хліб. Якщо в вас є проблема з тим, що хліб псується та черствіє, заморозка - найкращий спосіб уникнути цього. Для цього потрібно порізати хліб на скибочки та заморозити. Після розморозки в мікрохвильовій печі, такий хліб нічим не гірший за щойно куплений.

Картопля. Це універсальний продукт, який потрібен для приготування багатьох страв. Зберігання  картоплі в морозилці зекономить вам багато часу. Її можна просто заздалегідь почистити, порізати та приварити. Сиру картоплю заморожувати не варто.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Овочі та фрукти в морозильній камері можна зберігати 8-12 місяців, м’ясо до 6 місяців, хліб - 4-5 місяців. Також ми розповідали, які продукти не варто заморожувати .