Мало хто знає: яке м’ясо не підходить для шашлика

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як відмити плями після грибів. Тепер, поки не стало занадто холодно і можна ще вийти на вулицю і посмажити шашлик, розповідаємо, яке м’ясо не підходить для цього способу приготування.

Шашлик - одна з найбільш популярних страв на грилі або мангалі. Втім, щоб повною мірою насолодитися його смаком та ніжністю, важливо вміти правильно вибирати м'ясо для шашлику. Про це розповіли на порталі “Главред” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Шашлик з баранини

Цей вид м'яса спочатку почали використовувати на Сході. Баранина не містить такої кількості холестерину, тому вважається більш корисною в порівнянні з іншими видами м'яса. І це гідне м’ясо для цього способу приготування, якщо вибирати вирізку або корейку. Саме ці частини вважаються найніжнішими частинами баранини. Однак деякі гурмани віддають перевагу саме задній частині або спинній частині з ребрами.

Шашлик зі свинини

Свинячий ошийок багато хто вважає ідеальним варіантом для шашлику. Також чудово пасує м'ясо вздовж хребта, але у цих шматках важливо видалити зайве сало. Для любителів також підходять корейка та реберця. Не варто пробувати готувати шашлик з окосту або лопатки - такий шматок м’яса вимагатиме особливої майстерності та досвіду.

Шашлик із курки

Курятина – найбільш економний та швидкий варіант для шашлику. У філе найбільше чистого м’яса, але ці шматочки легко можуть стати сухими. Тому саме грудка є поганим варіантом. Разом із тим, найкращими рішеннями для шашлику з курки вважають стегна та гомілки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Оберіть ту частину, яка вам подобається найбільше. Також ми розповідали, які продукти не варто зберігати в пластикових контейнерах.