Домашнє згущене молоко за 10 хвилин: втричі смачніше, ніж магазинне (РЕЦЕПТ)

Рецепти
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як дуже смачно запекти яблука на десерт . Тепер ділимось рецептом, який дозволить просто та швидко приготувати вдома згущене молоко. Для цього знадобиться мінімум часу та всього три прості продукти - цукор, молоко та вершкове масло.

Звісно, купити його - зовсім не проблема. Значно складніше знайти в продажі натуральну згущівку, в якій би не було консервантів. Але можна приготувати її вдома. Разом із “Фактами” розповідаємо, як саме.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Інгредієнти:

  • 250 г цукру

  • 250 г молока

  • 30 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. У сотейник чи каструльку з товстим дном наливаємо молоко. Ставимо його на повільний вогонь.

  2. Всипаємо цукор та кладемо вершкове масло. Помішуючи, розчиняємо два компоненти у молоці та продовжуємо варити.

  3. Дуже важливо під час уварювання згущеного молока не робити великий вогонь - лише мінімальний. Також не можна залишати його - потрібно постійно помішувати.

  4. Що довше ви будете його варити, то густішим воно ставатиме. Загалом, на приготування продукту потрібно близько 10 хвилин.

  5. Коли ви помітили, що молоко густішає, його потрібно зняти з вогню і перелити в чисту суху баночку. Після охолодження згущівку треба зберігати в холодильнику.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Врахуйте, що після того, як продукт охолоне, він стане ще густішим. Також ми розповідали, як дуже смачно посмажити картоплю .