Хитрий та смачний трюк: науковці розповіли, як прибрати запах часнику з рота

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Часто, після того як поласували, наприклад, смачним пікантним салатом , люди соромляться виходити на вулицю. Річ в тому, що часник, який у багатьох є улюбленою спецією, часто викликає неприємний запах з рота.

Наукові знайшли смачний і дієвий метод боротьби з неприємним запахом. Допоможе звичайнісінький йогурт. Про це розповіли на сайті Євгена Клопотенка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дослідження американських вчених довело, що звичайний йогурт з цільного молока перешкоджає виходу в повітря майже всіх летких сполук, які відповідають за гострий запах часнику. Кожен із компонентів йогурту протистоїть смороду. І жир, і білок ефективно вловлюють запах часнику.

Крім йогурту, є ще кілька продуктів, які можуть прибрати запах часнику з рота. Це яблука, м’ята, листя салату та молоко. Ці продукти містять ферменти, що здатні гасити сполуки на основі сірки, а саме вони викликають стійкий запах часнику.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Результати дослідження свідчать, що йогурт нівелює 99% основних летких речовин сирого часнику, що викликають неприємний запах. Це доступний та популярний продукт. Ми розповідали, як приготувати його самотужки .