Збережіть до свят: як обрати якісний майонез і не купити отруту в пачці

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Майонез давно став незамінним у приготуванні різноманітних страв. Особливо багато його традиційно йде перед новорічними святами. Ми ділились рецептом салату , який особливо смачний саме з майонезом.

Однак не завжди вдається купити якісний соус, іноді виробники всіма силами намагаються знизити вартість продукту. Як купити хороший майонез, розповіли на gre4ka.info.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Майонез – це соус, що є складною багатокомпонентною емульсією. За зовнішнім виглядом це однорідний кремоподібний густий продукт. Колір майонезу варіюється від білого до кремово-жовтого.

Не довіряйте відсотку жирності

Відсоток жирності на пачці - не завжди правда. Однак, якщо ви все ж надаєте перевагу продукту з високою жирністю, то не варто їсти його більше однієї ложки. 100 грамів такого майонезу – це добова норма жиру.

Справжній майонез повинен мати жирність не менше 50%, якщо відсоток менший – то це не майонез, а “майонезний соус”. Але навіть у такого продукту жирність не повинна бути менше 15%.

“Провансаль” - не завжди правильне рішення 

В суспільній уяві склалась думка, що “Провансаль” - це найякісніший майонез, без хімії. Однак цей майонез теж можуть здешевлювати, використовуючи замінники яєць, гірчиці, емаль та емульгатори. Тож увагу приділяйте не назві, а складу. На першому місці має бути олія, потім – вода, яйця чи яєчний порошок, згодом гірчиця, оцет, лимонна кислота та натуральні спеції.

Термін зберігання

Натуральний домашній майонез, приготований з яєць та без використання консервантів, стабілізаторів і т.д. може зберігатися не більше кількох діб. Звісно що промисловий зберігається довше, тому що майже всі виробники майонезу використовують консерванти. Завдяки цьому термін зберігання майонезу може становити 3-4 місяці або більше. Покупцеві варто вибирати майонез, термін придатності у якого не перевищує 3-4 місяці, адже чим менше – тим краще.

Упаковка майонезу

При виборі упаковки необхідно звернути увагу на її міцність та зручність. А ще - на наявність необхідного маркування. Це дані про виробника, склад і термін придатності. Об’єм упаковки варто обирати з урахуванням вашого споживання майонезу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найкраще, що можуть зробити любителі майонезу – приготувати його самостійно на домашній кухні. Ми розповідали, як це зробити .