Щоб не набралась “зайвого білку”: як зберігати квасолю, щоб не завелися черв’яки

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, в чому різниця між арабікою та робустою . Тепер ділимось секретами зберігання квасолі в домашніх умовах.

Найкращий метод зберігання квасолі - консервація. Однак суху квасолю можна зберігати і просто, при кімнатній температурі. Як це робити, розповіли на ProstoWay .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви плануєте зберігати квасолю без консервації, важливо робити це правильно. Від цього залежить, як довго пролежить квасоля без втрати смакових властивостей та чи не заведуться у ній черв’яки.

Перекладіть її в баночки. Тара повинна бути суха та герметично закрита. Також оберіть прохолодне місце, яке не буде занадто вологим. Самій квасолі, якщо вона висушена, байдуже, яка буде температура навколо неї, але цього не скажеш про шкідників.

Жучки та черв’яки тільки й чекають сприятливих умов та можливості, щоб зіпсувати весь ваш врожай і залишити без квасолі в борщі.

Є і проста рекомендація. Щоб попередити появу шкідників, у баночки чи мішечки з квасолею слід додавати те, що їх відлякує. Зокрема добре себе на практиці зарекомендувала сушена м’ята. Її аромат м’яко впливає на смак квасолі. Можна класти також лаванду, але вона змінить смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зайвий білок у стравах вам точно ні до чого, тому перевіряйте квасолю час від часу. Також ми розповідали, як правильно обирати майонез .