Простіше, ніж може здатися: відомо, як зберегти режим харчування на свята

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, які страви повинні стояти на столі на Святвечір. Тепер ділимось порадами, які допоможуть в непростий період новорічних свят зберегти режим харчування.

Про поради розповіли на сайті Євгена Клопотенка . Відомо, що у святковий період людям складно дотримуватися здорового режиму харчування.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Люди зловживають їжею, роблять перерву в тренуваннях, а також багато хто вживає більше алкоголю під час свят. Щоб пережити сезон відпусток зі збереженням здорових звичок, радять намагатися дотримуватися звичного розпорядку дня. Принаймні, наскільки це можливо.

Щоб зберегти здорові звички, експерти радять:

Планувати наперед. Якщо у вас вечірні гостини, не варто голодувати весь день, щоб не прийти голодними. Інакше є ризик, що ви будете прагнути з’їсти все і відразу. Щоб не переїсти, на початку дня обирайте їжу з високим вмістом білка та низьким вмістом вуглеводів.

Намагайтеся дотримуватися того ж спортивного розкладу, що й раніше. Якщо ви відмовляєтесь від відвідування тренажерного залу, постарайтесь компенсувати це довгими прогулянками, домашнім заняттям тощо.

Навіть під час подорожей намагайтесь лягати спати та прокидатися у звичайний час. Намагайтесь не порушити здорові цикли сну.

Зазвичай люди можуть випивати більше під час свят. Вважається, що надмірною кількістю алкоголю є 5 напоїв для чоловіка та 4 для жінки. Уникайте алкоголю на голодний шлунок і пийте багато води.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці прості рекомендації допоможуть вам мінімально відхилитися від здорової рутини. Також ми розповідали, скільки часу безпечно зберігати відкриті консерви .