Риба, сік та м’ясо: скільки часу безпечно зберігати відкриті консерви

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно зберігати крупи , щоб у них нічого не завелося. Тепер ділимось порадами щодо зберігання відкритої консервації різних видів.

Консервовані продукти, будь то домашні заготовки або покупні, зазвичай довго зберігаються завдяки герметичній тарі. Однак, що ж відбувається з їжею після відкриття банки і як довго такі продукти безпечно зберігати?

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Соки

Зазвичай виробник зазначає, що не варто зберігати відкритий пакет більше доби навіть в холодильнику. Це актуально для натуральних соків, які починають бродити через 1-2 дні.

М’ясні консерви

Відкрита м’ясна тушонка в металевій банці зберігається максимум 2 дні, в склі - близько тижня. Можна й продовжити термін придатності домашньої тушонки - для цього відкрийте банку і зніміть верхній шар жиру в чистий посуд. Після цього відберіть необхідну кількість м’яса, а залишок залийте розплавленим жиром.

Рибні консерви і пресерви

Залишки рибних консервів багато хто радить перемістити в керамічний або скляний посуд. Однак в цьому є нюанс - адже тара, в якій рибка зберігається, була простерилізована на виробництві. А про посуд, в який ви перекладете залишки, такого сказати не можна. Тож ставте просто у бляшанці, але все одно намагайтесь з’їсти якнайшвидше.

Домашня консервація

Відкриті банки з солоними або маринованими огірками, помідорами тощо зберігаються досить довго. Цей термін сягає до 2 тижнів, але при цьому варто стежити за нею - чи не з’являється пліснява.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Ці рекомендації допоможуть вам організувати зберігання в холодильнику і не викидати продукти. Також ми розповідали, як правильно зберігати квасолю .