Не пережиток печерних часів: чому насправді треба їсти руками

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як правильно їсти суші . Тепер ділимось інформацією, від якої будуть в захваті любителі їсти руками піцу і не тільки.

Зазвичай ми їмо столовим приладдям, роблячи винятки для піци, картоплі фрі та бургерів. Однак вчені мають кілька вагомих аргументів, які доводять користь споживання їжі руками. Про них розповіли на порталі Євгена Клопотенка .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Чому варто їсти руками

Звісно, йдеться про те, щоб їсти чистими руками. Причому руки треба помити не “для галочки”, а ретельно. Втім, деякі бактерії на шкірі все одно залишаться. Вони не є шкідливими, але захищають організм від різних шкідливих мікробів у навколишньому середовищі. І, серед іншого, вони здатні покращити травлення.

А ще коли ми їмо їжу руками, ми відчуваємо температуру їжі, і це готує мозок до того, наскільки гарячу чи холодну їжу ми збираємось їсти. Нерви передають тілу сигнал, щоб воно приготувало необхідні ферменти та травні соки для перетравлення саме цієї їжі.

Коли ми їмо руками, трапеза триває довше. А це сприяє кращому травленню та зменшує переїдання. Чим повільніше ми їмо, тим краще відчуваємо, що ситі.

А ще їсти руками – це хороша вправа  для м’язів. Рухи рук сприяють кращому кровотоку, що позитивно впливає на загальне самопочуття організму.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Звісно, як їсти - цілком ваш вибір. Також ми ділились порадами щодо прискорення дозрівання хурми .