Як правильно їсти суші? 5 важливих правил, щоб не осоромитися (ВІДЕО)

Їжа
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Популярність японської кухні тільки зростає, тож не дивно, що на кожному кроці ми зустрічаємо кафе та ресторани, які пропонують суші та роли. Більш того, оскільки 2024 рік за китайським календарем буде роком Дракона, у новорічному меню обов'язково мають бути суші!

Однак далеко не всі знають, як правильно їсти суші та роли. Сайт uzetut  ділиться п'ятьма порадами, які допоможуть вивчити правила етикету й не осоромитися перед іншими, замовивши у ресторані смачні суші.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Як правильно їсти суші: 5 головних правил

Як правильно їсти суші? 5 важливих правил, щоб не осоромитися (ВІДЕО) - фото №1

Правило №1. Їже суші паличками

Традиційно японські страви споживають саме з використанням спеціальних для їжі. Спершу це може здатися надзвичайно важким завданням, однак насправді все дуже й дуже просто! Зовсім трішечки практики - і ви будете справжній ас у цій справі!

Головне правило: суші мають бути поміщені між двома паличками. Тоді ви без проблем зможете відправити їх до рота. При цьому зауважте, що наштрикувати суші на паличку - ознака поганого тону.

Правило №2. Не виходить із палички? Їжте руками!

Якщо з паличками зовсім не складається, не хапайтеся за вилку! В такому разі спокійно беріть суші пальцями - це нормально. Виняток становлять лише два випадки: руками не їдять сашимі + брати суші пальцями зі спільної тарілки теж не ОК.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правило №3. Правильна послідовність важлива

Якщо ви замовили, наприклад, унаги суші, то маєте з'їсти їх першими, оскільки вони подаються теплими. Щодо всіх інших видів суші, то ви маєте поступово збільшувати їх інтенсивність: спершу насолоджуєтесь найделікатнішими, а потім потроху переходите до більш виразних закусок.

Як правильно їсти суші? 5 важливих правил, щоб не осоромитися (ВІДЕО) - фото №2
Так виглядають сашимі

Правильний порядок вживання суші:

  1. унаги - їх треба з'їсти відразу, поки вони теплі;

  2. сашимі (у них дуже тонкий смак);

  3. макі (довге очікування негативно позначиться на консистенції норі);

  4. суші з норі - спершу з'їдаємо шматочки з нежирною рибою, а потім дістаємо жирніші.

Правило №4. Їжте суші цілими шматками

Важливо їсти шматок суші цілком, не ділячи його на частини і, тим більше, не відкладаючи другу половинку на тарілку. Якщо шматочок виявився дуже великим, обережно відкусіть частину й залиште іншу частинку між пальцями або між паличками. І обов'язково швиденько її доїжте.

Правило №5. Соєвий соус

Як правильно їсти суші? 5 важливих правил, щоб не осоромитися (ВІДЕО) - фото №3

Головна добавка до суші - соєвий соус. Однак його теж треба вміти додавати до страви, щоб не осоромитися й головне - не зіпсувати смак суші. Є два головні нюанси:

  1. Японці ніколи не вмочують у соус рис: вам потрібно налити трохи соєвого соусу у спеціальну тарілочку й вмокати суші стороною, на якій риба.

  2. Не змішуйте соєвий соус та васабі - це вбиває смак страви.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як приготувати смачні суші вдома. З нашими підказками та цим ідеальним рецептом суші ви більше ніколи не будете їх замовляти!