З чим пити шампанське? ТОП-6 варіантів ідеальної закуски на Новий рік

Їжа
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Шампанське - незмінний атрибут Нового року. Цей напій має вишуканий смак та аромат, який добре поєднується з різноманітними закусками . Однак, що смакуватиме з ним найкраще у новорічну ніч - HOCHU.ua розкаже далі!

Ми не тільки підготували для вас цілий список ідеальних закусок під будь-яке шампанське, а й готові поділитися кількома фантастичними рецептами страв, які нікого не залишать байдужим! Зберігайте собі, щоб не загубити!

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найкращі закуски до шампанського на Новий рік:

З чим пити шампанське? ТОП-6 варіантів ідеальної закуски на Новий рік - фото №1
  • Морепродукти . Шампанське чудово поєднується з креветками, лососем, тунцем та іншими морепродуктами, адже вони мають ніжний смак, який не перебиває нотки ігристого вина.

  • Фрукти та ягоди . Шампанське також добре поєднується з фруктами і ягодами, такими як полуниця, малина, виноград і яблука. Така закуска надасть шампанському свіжості та легкості і не містить зайвих калорій!

  • Сири . Шампанське добре поєднується з твердими сирами, такими як пармезан, чедер і грюєр. Сири підкреслюють солодкий смак шампанського і додають йому вершкових ноток, які розкривають смак та аромат напою з нового боку.

  • Десерти . Шампанське також добре поєднується з десертами, такими як морозиво, шоколад, зефір і тістечка. Десерти підкреслюють фруктові нотки шампанського, роблячи його смак більш виразним.

  • Біле м'ясо. Оскільки це м'ясо саме по собі не має особливо яскравого смаку, воно стане прекрасним доповненням до келиха смачного шампанського.

  • Горіхи . Різні види горіхів також прикрасять та доповнять смак солодкого шампанського у новорічну ніч. Ви можете обрати кеш'ю, мигдаль чи фундук - вони розкриють смак напою найяскравіше.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

ТОП-5 рецептів закусок до шампанського на Новий рік 2024

З чим пити шампанське? ТОП-6 варіантів ідеальної закуски на Новий рік - фото №2
  1. Креветки з лимонним соусом . Це класична закуска, яка завжди з'їдається першою! Креветки обсмажуються в оливковій олії, а потім поливаються лимонним соусом з часником і зеленню. Все просто, швидко, а головне - неймовірно смачно!

  2. Лосось із соусом тартар . Лосося треба запекти у духовці. На святковий стіл він подається з соусом тартар (яєчний жовток, гірчиця, каперси + кріп).

  3. Фруктовий салат з апельсинами, грейпфрутом та ананасом . Цей легенький салат ідеально підходить для Нового року! Фрукти нарізаються кубиками й перемішуються з ложечкою меду, кількома краплями лимонного соку та дрібкою ванілі.

  4. Твердий сир з фруктами та горіхами . Готується така смакота за лічені хвилини. Твердий сир нарізається тонкими пластинками і подається разом з фруктами (підійдуть яблука, груші чи виноград), а також горіхами (ідеально сюди пасуватиме мигдаль або волоські горіхи).

  5. Морозиво з шоколадною глазур'ю . Солодкий десерт стане не тільки окрасою столу, а й чудовим завершенням посиденьок під останній келих шампанського! А щоб було іще смачніше, морозиво можна прикрасити шоколадною глазур'ю, кокосовою стружкою чи ягодами.

Пам'ятайте, що при виборі закусок до шампанського важливо враховувати тип шампанського. Сухе шампанське добре поєднується з легкими закусками, такими як фрукти, морепродукти або сири. А от напівсухе або солодке шампанське можна подавати з більш "важкими" закусками, такими як сирна тарілка або шоколадні трюфелі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як можна заощадити на плануванні новорічного столу . Ці секрети дозволять вам зекономити, але при цьому не скупитися на стравах до святкового застілля.