Мало хто знає: як відрізнити справжню корицю від підробки

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми ділились порадами з вибору якісних бананів . Тепер розповідаємо, як відрізнити справжню корицю від фальшивої - значно дешевшої касії.

Кориця - це одна з найпопулярніших спецій у світі. Вона використовується в кулінарії, кондитерії. Однак не всі знають, що існує два основних види кориці - справжня цейлонська та касія. Вони дуже відрізняються на смак, аромат, склад і ціну. Як відрізнити одну від іншої, розповіли на Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Цейлонська кориця росте на Шрі-Ланці та в Індії. Вона має м'який, солодкий смак, а також тонкий пряний аромат. Цей вид кориці містить менше кумарину, ніж касія, тому вона є безпечнішою.

Касія - це дешевший різновид кориці, вона має різкий аромат та агресивніший смак. Вона росте в Китаї, Індонезії та В'єтнамі. Касія містить більше кумарину, ніж цейлонська кориця.

Як відрізнити справжню корицю від касії?

Найкращий спосіб - це купувати корицю в палицях. Справжня цейлонська кориця має тонкі, рівні шматочки, які легко скручуються. Шматочки ж касії не так легко скручуються.

Навіть якщо ви купуєте корицю в порошку, можна визначити справжність. Варто провести простий тест з йодом. Справжня кориця забарвлюється в блакитний колір, а касія - в темно-синій.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо ви хочете використовувати корицю для приготування страв або для лікування, то краще купувати справжню цейлонську корицю. Також ми розповідали, як надовго зберегти аромат кави .