Ви не знали цього про яловичину: найпоширеніші міфи про цей вид м’яса

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як нагріти їжу без мікрохвильовки та плити. Тепер ділимось переліком найбільш поширених міфів про яловичину, у які багато хто вірить.

Цей вид м'яса - один із найпопулярніших. Однак навколо нього виникла велика кількість міфів. Про це розповіли на Ukr.Media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Міф: Яловичина шкідлива для здоров'я

Реальність: Яловичина може бути корисною для здоров'я, якщо її вживати в помірній кількості. Вона містить білок, залізо, цинк та інші важливі поживні речовини. Однак людям з проблемами кишечника або серцево-судинної системи слід обмежити вживання яловичини.

Міф: У сирій яловичині можуть міститися хвороботворні мікроби

Реальність: Якщо яловичина належала здоровій тварині і була правильно оброблена, то вона не становить небезпеки для здоров'я. Однак важливо купувати м'ясо в перевірених місцях і зберігати його в холодильнику при температурі від 0 до +4 градусів Цельсія.

Міф: Найкраще надавати перевагу "парній" яловичині

Реальність: "Парна" яловичина - це м'ясо, яке було вбито, оброблене та упаковане протягом 3-4 годин після забою тварини. Однак доставити таке м'ясо на прилавки магазинів досить складно, тому в більшості випадків яловичина, яку ми купуємо, не є "парною".

Міф: Якщо ви замовили яловичий стейк, то він буде з кров'ю

Реальність: Усередині стейка повинен бути тільки м'ясний сік, а не кров. Колір м'ясного соку залежить від ступеня прожарювання стейка. У стейка з кров'ю сік рожевого кольору, у стейка середньої прожарки - червоного, а в стейка з хорошою прожаркою - темно-коричневого.

Міф: Телятина смачніша, ніж яловичина

Реальність: Телятина, як правило, м'якше і пісніше, ніж яловичина. Однак якщо тварину вирощували правильно, то різниця між телячим і яловичим м'ясом буде незначною.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Яловичина - це корисний продукт харчування, який можна вживати в помірній кількості. Також ми розповідали, які помилки у приготуванні креветок роблять м’ясо “гумовим”.