Ви могли не знати про цей трюк: навіщо замочувати горіхи у воді

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про помилку у приготуванні креветок , через яку вони виходять “гумовими”. Тепер розповідаємо, навіщо замочувати горіхи у солоній воді.

Горіхи - це не лише смачна, але й поживна закуска. Проте, багато людей не знають, що перед вживанням горіхи рекомендується замочувати. Чому це важливо, розповіли на Ukr.media .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Навіщо замочувати горіхи

Річ у тім, що горіхи містять фітинову кислоту та інгібітори травних ферментів. Вони перешкоджають засвоєнню мінералів та деактивують травні ферменти. Замочування нейтралізує. Горіхи не лише стають легшими на травну систему, а й стають кращими на смак.

Як замочувати горіхи

Підготуйте горіхи та фільтровану кип'ячену гарячу воду. Також візьміть рожеву гімалайську або морську сіль (1 чайна ложка на 1 склянку горіхів).

Викладіть горіхи в посуд. Додайте сіль і гарячу воду. Перемішайте та залиште на 6-12 годин, залежно від виду горіхів.

Після цього слід промити горіхи холодною водою. Висушіть їх на деку в духовці при 50°C або розкладіть на пергаментному папері при кімнатній температурі.

Замочування горіхів - це простий спосіб покращити їх перетравлення, засвоєння та смак. Спробуйте цей метод, щоб отримати максимум користі та смаку від цього поживного продукту.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

І замочені, і не замочені горіхи краще зберігати в холодильнику. Це збереже їхні делікатні олії. Також ми ділились поширеними міфами про яловичину .