Для найсмачнішої кави: 5 правил, які зроблять напій не тільки смачним, але й корисним

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Кава - це не лише ранковий ритуал, а й джерело корисних речовин. Ми розповідали, чим арабіка відрізняється від робусти .

Правильне приготування та вживання кави допоможе вам покращити самопочуття та зарядитися енергією на весь день.На Ukr.Media розповіли про секрети здорової кави.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якісні зерна

Вибирайте кавові зерна, вирощені органічно, без хімікатів. Це забезпечить максимальну користь та насичений смак.

Відмова від цукру

Відмовтеся від цукру, адже він шкодить здоров'ю. А ще забиває смак кави, і ви його насправді не відчуваєте. Якщо зовсім не можете без цукру, замініть його на натуральні підсолоджувачі: мед, агаву або стевію.

Жодних штучних вершків

Замість штучних вершків з хімічними добавками та сухого молока варто використовувати альтернативи. Якщо не хочете додавати натуральні молочні продукти, зверніть увагу на мигдальне, кокосове та вівсяне молоко.

Кориця - ваш друг

Додайте до кави цю ароматну пряність. Вона збагатить смак та підвищить користь. Можна використовувати також інші спеції, додавати класичні чи експериментувати.

Знайте міру

Не зловживайте кавою, 1-2 чашки на день буде достатньо. Пити каву варто вранці або вдень, щоб не заважати сну. Мало хто знає, але це стосується і чаю.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Подбайте і про метод заварювання, який подобається вам. Ми розповідали, як освоїти для дому метод фільтрації .