Її дуже люблять діти: розповідаємо про найшкідливішу частину капусти

Їжа
552
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

свіжа капуста
semena.in.ua/ Не всі частини капусти однаково корисні

Цю частину не варто їсти навіть дорослим

Ми розповідали, як повернути свіжість зелені . Тепер поговоримо про такий популярний продукт, як білокачанна капуста. З неї готують велику кількість страв.

Але варто пам'ятати, що цей загалом смачний і корисний овоч має одну частину, яку не варто їсти. Слід зрізати її і викинути. Про це розповіли на FoodOboz .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Капуста: їсти чи не їсти качан?

Качан капусти – хрустка частина, яку так люблять діти і не тільки. Але чи безпечно її їсти? Річ у тім, що саме твердий качан накопичує нітрати, важкі метали і фосфати з ґрунту, які можуть бути шкідливими для організму. Особливо небезпечною є капуста з магазину або ринку. 

Найбільша концентрація шкідливих елементів в качані спостерігається взимку та восени. Тому, якщо ви не можете відмовити собі у задоволенні похрумтіти качаном, краще робіть це весною, коли концентрація шкідливих речовин нижча.

Але загалом краще їсти листя капусти, а не качан. Вони смачні і є основою для багатьох страв. По можливості вибирайте домашню капусту, вирощену без хімічних добрив.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Капуста – корисний овоч, але важливо правильно її їсти. Також ми розповідали, як можна застосувати на кухні стебла від зелені.


Важливо

Вся інформація медичної тематики та інформація, що стосується здоров׳‏я, розміщена на сайті Хочу.ua, має виключно інформаційний характер і не є медичними порадами. Будь-які поради медичного характеру, зокрема щодо прийому тих чи інших препаратів, може давати тільки фахівець. Якщо у вас виникли проблеми зі здоров׳‏ям, зверніться до лікаря.