Навіть найдешевше м’ясо буде неймовірно ніжним: хитрий трюк

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали, як приготувати курячу грудку особливо ніжною . Тепер ділимось порадами, які допоможуть навіть жорстке м’ясо зробити дуже м’яким та смачним.

Часто із бюджетним м’ясом доводиться повозитися. Річ у тім, що довести його до ніжної текстури - не таке вже й легке завдання. Про хитрощі, які допоможуть з цим впоратися, розповіли на Pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Трюк з сольовим розчином

Це, мабуть, найпростіший варіант, який допоможе приготувати смачне м’ясо. Найдешевші шматочки стануть м’якими та соковитими. На допомогу кулінарам приходить звичайна сіль. При правильному підході цей компонент збереже соковитість м’яса і зробить його менш жорстким.

Потрібно приготувати сольовий розчин. Це дуже просто - у чотирьох склянках води розчиняємо три великі ложки солі. В цій рідині рекомендується тримати м’ясо близько двох годин.

Маринад

Є особлива суміш спецій, яка допоможе зробити волокна м’яса м’якими. Тут все теж дуже просто - на кілька ложок соєвого соусу беремо чайну ложку гірчиці, до смаку здобрюємо маринад паприкою та меленим чорним перцем. М’ясо після цього маринаду вийде не лише м’яким, а й дуже смачним, адже спеції підкреслять природний смак та соковитість.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Після застосування цих заходів готувати продукт можна будь-яким зручним чином. Також ми розповідали, який фарш варто купувати - сірий чи червоний.