Ніколи не кладіть їх в холодильник: які продукти краще зберігати деінде

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

їжа в холодильнику
24 канал / Є певні правила зберігання

Є три продукти, які точно краще залишати на столі

Ми розповідали про золоте “правило полиць” холодильника , без якого їжа псується швидше. Мало хто знає, та є продукти, які взагалі не варто класти в холодильну шафу, хоч вона і здається інтуїтивним варіантом для зберігання всього. 

Не всі продукти можна зберігати в холодильнику, і на це є логічні причини. Особливо важливе це правило для дині, шоколаду і цитрусових. Разом із Pixelinform розповідаємо, чому. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Диня

Не рекомендується зберігати диню в холодильнику в будь-якому вигляді - чи цілу, чи нарізану. Цілий плід краще зберігати в добре провітрюваному та прохолодному місці. Нарізану диню взагалі не варто зберігати - її потрібно з'їсти протягом 4 годин, інакше вона зіпсується.

Цитрусові

Ці фрукти не потребують охолодження і чудово зберігаються за кімнатної температури. Зберігання цитрусових в холодильнику може зовсім зіпсувати їх смак. Головне - не класти їх поруч із яблуками, адже останні пришвидшують псування інших фруктів.

Шоколад

Шоколад слід тримати при кімнатній температурі. Звісно, прямі сонячні промені та спека шкідливі для шоколаду - він просто розтане, та й по всього. Але й у холодильник його класти не слід. Це може призвести до кристалізації цукру та появи білого нальоту. Продукт просто втратить насичений смак.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зберігайте продукти правильно, щоб вони зберігали свій смак, текстуру та аромат протягом максимально можливого терміну. Також ми розповідали, як врятувати пересолену їжу .