Як врятувати пересолену їжу: прості і дієві лайфхаки

Їжа
666
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як солити їжу
NV / Навіть пересолену їжу можна врятувати

Є дієві методи, які врятують страви

Ми розповідали, як повернути до життя зелень, що зів’яла. Тепер ділимось кулінарною хитрістю, яка дозволить прибрати зайву сіль зі страви. Це прості та дієві лайфхаки.

Якщо ви випадково пересолили суп чи м’ясо, що вариться - не біда. Є кілька методів, які допоможуть врятувати страву. Разом із ProstoWay розповідаємо про них.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Якщо кулінар навіть перестарався і пересолив, це ще не означає, що страва безнадійно зіпсована. Є кілька способів, які стануть в пригоді.

Лайфхак з крупою

Якщо ви пересолили суп, можна використати крупу. Наприклад, підійдуть перловка чи рис. Крупу кладемо у мішечок з марлі чи іншого матеріалу та варимо страву ще 5 хвилин. Інгредієнт добре забирає сіль.

Шматочок хліба

Це ще один дієвий спосіб, який можна використати, і пересолений суп не доведеться виливати. Все максимально просто - у страву необхідно покласти шматочок житнього хліба. Найкраще підходить саме житній продукт.

Спосіб з картоплею

Цей овоч теж здатен витягнути зайву сіль зі страви. Чистимо одну чи дві картоплини і додаємо в каструлю з пересоленим частуванням. Через 15-20 хвилин картоплю можна діставати - зайва сіль залишиться у ній.

Сметана для м’яса

Цей спосіб підійде для видалення зайвої солі із відвареного м’яса. Його потрібно  відокремити від можливих кісток і покласти у соус зі сметани або вершків. Достатньо буде 5-10 хвилин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Просто оберіть той спосіб, що підходить вам. Також ми розповідали, чому їжа після мікрохвильовки залишається холодною.