Мало хто знає: чим відрізняються наливка, настоянка та лікер

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

види настоянок
Вікіпедія / Є чітка різниця між різними видати алкоголю

Між ними є велика різниця

Ми розповідали, з чого насправді роблять локшину швидкого приготування . Тепер детально опишемо, чим відрізняються такі види алкоголю, як наливка, настоянка і лікер.

Ці напої мають спільні риси, проте й суттєві відмінності. Сьогодні ми зануримося у світ цих чудових напоїв та розкриємо їхні секрети разом із “Їсти” .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Наливка: сонячний заряд літа

Наливка - це солодкий, ароматний напій, який готується з ягід та фруктів за допомогою бродіння. Вона має міцність 18-20% та цукристість 28-40%.

Виберіть стиглі, соковиті ягоди без гнилі. Ретельно їх промийте та обсушіть. У скляну банку або бутель насипте ягоди та засипте їх цукром. Пропорції можуть варіюватися, але загалом на 1 кг ягід використовують 0,5-0,7 кг цукру. Після цього наливку залишають бродити. Її особливість - алкоголь утворюється внаслідок процесу бродіння, без додавання спирту.

Настоянка: еліксир з трав та спецій

Настоянка - це міцний (до 45%) алкогольний напій, який готується шляхом настоювання спирту на травах, спеціях, корінні, ягодах або фруктах. Її можна вживати як самостійний напій або використовувати як основу для коктейлів. Тут продукти заливаються спиртом (горілка, розведений спирт, коньяк) у співвідношенні 1:5 (1 частина інгредієнтів на 5 частин спирту). Щільно закоркуйте ємність та залиште в темному місці на 2-4 тижні, періодично помішуючи. Процідіть настоянку через марлю та вату, розлийте в чисті пляшки та щільно закупорьте.

Лікер: солодкий спокусливий гріх

Лікер - це густий, солодкий та міцний (до 50%) алкогольний напій, який готується на основі спирту, цукру, фруктів, ягід, трав, спецій, кави, шоколаду та інших інгредієнтів. Він може мати різні смаки та аромати. Для його приготування горілка або розведений спирт змішується з цукром у співвідношенні 1:1, після чого додаються інші компоненти. Потім ця суміш настоюється у темному місці.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Отже, між цими напоями є чітка різниця. Також ми розповідали, як приготувати класичний “Космополітен”.