Мало хто знає: як правильно нарізати в салат різні овочі

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

Ми розповідали про хитрий трюк, який допоможе зробити тоненьку майонезну сіточку на салаті . Тепер ділимось правилами нарізки.

Здавалося б, що може бути простіше, ніж нарізати овочі, щоб приготувати салат? На перший погляд, все просто елементарно. Виявляється, не всі знають, як це правильно робити. Деталями поділились на Pixelinform .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Річ у тім, що від способу нарізання та подрібнення овочів залежить не лише зовнішній вигляд. Це впливає і на те, наскільки страва буде смачною та корисною.

Необхідно враховувати, що деякі салати варто готувати за особливими правилами. Наприклад, в залежності від страви, іноді шматочки овочів мають бути великими.

Як правильно нарізати овочі

Свіжі продукти (огірки, томати, буряк чи редис) найкраще нарізати скибочками. В цьому випадку варто пам’ятати, що саме велика нарізка – запорука того, що шматочки залишаться соковитими та смачними.

Брусочками традиційно нарізають буряк, моркву та кабачки. У такому випадку товщина шматочка не повинна бути меншою за 3 мм. А довжина повинна перевищувати 3 см.

Листові та качанні салати досвідчені кулінари не радять нарізати ножем взагалі. Достатньо просто руками розірвати їх на потрібні шматки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дрібними кубиками можна нарізати відварені овочі, якщо салат планується із заправкою. Приміром, саме таку нарізку використовують у вінегреті. Ми розповідали, як приготувати його за лічені хвилини .